Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Školáci pozor: Do utorka si môžete vybrať záujmové krúžky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Školáci a ich rodičia si môžu do utorka vybrať krúžky, na ktoré využijú vzdelávacie poukazy. Do 25. septembra ich musia odovzdať škole alebo školskému zariadeniu, ktoré záujmovú činnosť poskytuje, inak im vzdelávací poukaz na tento rok prepadne.

Základné a stredné školy mali vydať všetkým žiakom vzdelávacie poukazy do 10. septembra 2012. Keď si rozmyslia, ktoré krúžky chcú navštevovať, odovzdajú preukazy v škole alebo školskom zariadení. Tento rok má poukaz hodnotu 29 eur, teda 2,9 eura na mesiac školského vyučovania. V roku 2011 využilo vzdelávacie poukazy 610 702 žiakov, čo je približne 85 percent žiakov.

Poukazy môžu prijímať základné, stredné alebo špeciálne školy, ale aj základné umelecké školy, jazykové školy, či materské školy. Žiaci si môžu vybrať aj školské zariadenia - školské kluby detí, centrá voľného času, školské strediská záujmovej činnosti, a tiež internáty či školské jedálne, ak poskytujú záujmové vzdelávanie pre žiakov základných, stredných alebo špeciálnych škôl.

Žiadna škola nemôže brániť svojim žiakom, aby poukaz použili v inej škole alebo školskom zariadení. To znamená, že školské poukazy predpokladajú slobodnú voľbu žiakov a garantujú ľubovoľný výber medzi rôznymi poskytovateľmi mimoškolských aktivít.

Poskytovateľ záujmového vzdelávania, ktoré je financované práve prostredníctvom vzdelávacích poukazov, môže mimo vyučovania organizovať aktivity zamerané na záujmovú, rekreačnú, telovýchovnú a spoločenskú činnosť detí. Jej obsah je odlišný od učebných osnov povinných vyučovacích predmetov, voliteľných predmetov a nepovinných predmetov. Záujmové vzdelávanie musí tvoriť minimálne 60 hodín v školskom roku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu