Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Teplo ako na jar: Padali rekordy!

ILUSTRAČNÉ FOTO Zobraziť galériu (2)
ILUSTRAČNÉ FOTO

SLOVENSKO - Počasie nás tento rok neprestáva prekvapovať! Na koniec novembra je nezvyčajne teplo.

Cez víkend stúpla v Bavorsku a Rakúsku ortuť v teplomeri až na 20 °C. Ani Slovensko sa nedalo zahanbiť - v sobotu padli dva rekordy a v nedeľu ďalší! V Hurbanove meteorológovia namerali počas prvého víkendového dňa 15,4 °C. „To znamená, že padol teplotný rekord z roku 1987, ktorého hodnota je 14,8 °C,“ povedala meteorologička SHMÚ Lucia Uhrínová. Druhý rekord padol v Poprade.

V sobotu tam ortuť teplomera vystúpila na 12,2 °C. Hodnota doterajšieho rekordu pre Poprad na 25. november je 11,7 °C a je z roku 2003. V spomínanej lokalite bolo rekordne teplo i v nedeľu. Maximálna teplota presiahla 13 °C, čo je o vyše pol stupňa viac ako doterajší rekord - tiež z roku 2003. „Pomerne teplo bude aj celý týždeň. Minimálna teplota bude 4 až 8 °C a maximálna 7 až 13 °C,“ uzavrela meteorologička.

Teplo ako na jar:
Zobraziť galériu (2)

Otužilcom bolo v Hrone teplo

ZVOLEN - Asi dvadsiatka otužilcov sa včera vykúpala v Hrone. Voda v ňom mala na toto ročné obdobie skutočne vysokú teplotu - až 7 °C! A ako sa všetci zhodli - v takomto teplom počasí to bola pohodička! „Plávala som aj vo vode, ktorá mala nula stupňov, teraz to bolo veľmi príjemné plávanie,“ povedala jedna z otužilkýň Erika Mináriková (50). Navyše, teplota vzduchu neklesla pod 13 stupňov - plavci očakávali omnoho chladnejšie počasie. Zimné plávanie v riekach si vyžaduje najmä pevnú vôľu, výsledkom však je zdravé telo: „Chrípka je pre mňa cudzie slovo,“ dodala Erika. Do Hrona sa ponoril aj Zvolenčan Vladimír Šedo: „Pripravoval som sa na to od leta a stálo to za to! Bol som však pripravený na chladnejšie počasie.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu