Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Túto slivovicu kúpili cez inzerát: Pred oslavou v Prešove už otrávila Čecha!

Prešovčan prelial otrávený alkohol do fliaš s Zobraziť galériu (4)
Prešovčan prelial otrávený alkohol do fliaš s "50-tkou" (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA – Štyria Prešovčania, ktorých hospitalizovali s otravou metanolu, ich priateľ z Písku a muž, ktorý bojuje o život v nemocnici v českých Boskoviciach, pili pančovanú slivovicu z toho istého zdroja. Informoval o tom dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na kriminalistov.

Predajca ponúkal metanol obsahujúci nápoj na internete vetami: "Predám kvalitnú jemnú slovácku slivovicu z vlastných sliviek. Výborná chuť i kvalita. Obsah alkoholu 50 %, rok pálenia 2011. Ochutnávka osobne samozrejmosťou. Pálené legálne v pestovateľskej pálenici." Inzeráty s týmto znením figurovali na Bazos.cz, Inzercebazar.cz i Hyperinzerce.cz. Vylúčiť však nemožno ani ich prítomnosť na iných webových adresách. Predajca ponúkal aj možnosť zľavy pri väčšom odbere, zaslanie na dobierku alebo osobný odber v Uherskom Brode alebo Prahe.

 

Prešovčan prelial otrávený alkohol
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

 

Prešovčan si z Čiech objednal 10 litrov slivovice, ktorá mu bola doručená v štyroch plastových nádobách. Oslávanec ich potom prelial do pamätných fliaš s názvom "50" a podával v piatok (14. septembra) na oslave 50-tych narodenín v kapušianskej reštaurácii. Na oslave bolo asi 30 hostí, pričom otrávený alkohol pilo asi 10 až 15 z nich. „Policajti zistili a vyhľadali ľudí, ktorí mali tento alkohol požívať. Všetkých upozornili, aby z dôvodu možného ohrozenia života išli na lekárske vyšetrenie,“ povedala pre Topky policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

 

Prešovčan prelial otrávený alkohol
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

 

„Zo zaistenej vzorky sa kriminalisticko-expertíznym skúmaním potvrdilo zvýšené percento metanolu nad normu,“ dodala hovorkyňa. Obsah metanolu bol stanovený na približne 25% objemových jednotiek, pričom pomer metanolu a etanolu bol 1:1.

Juhomoravskí kriminalisti už predajcu zadržali. Aj vďaka jeho telefónu a emailu sa postupne spojili s jeho zákazníkmi a zistili, že niekoľko litrov metanol obsahujúcej slivovice putovalo na Slovensko Účastník osláv na východe Slovenska, 47-ročný muž z Písku, je od nedeľňajšieho popoludnia v starostlivosti tamojších lekárov. Problémy so zrakom nemá, jeho stav označujú zdravotníci za dobrý.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu