Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Rezort pôdohospodárstva dovoz alkoholu z ČR zatiaľ nezakáže

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo pôdohospodárstva SR nevydá zatiaľ zákaz dovozu alkoholu z Českej republiky. Dnes to povedala hovorkyňa ministerstva Magda Tóth Želeňáková.

Minister Ľubomír Jahnátek sa podľa Želeňákovej spojil z českým kolegom Petrom Bendlom a požiadal ho, aby kontroly domácich páleníc boli mimoriadne dôkladné.

Na Slovensku sa prípad otravy metylalkoholom objavil počas uplynulého víkendu vo Veľkých Kapušanoch na oslave. Súkromná hostina sa konala v piatok v reštaurácii, objednávateľ priestorov bol Prešovčan. Podľa krajského policajného hovorcu Daniela Džobanika sa na oslavách podával aj tvrdý alkohol, ktorý si rodina kúpila z Českej republiky cez internet.

Na podozrivú zásielku ich upozornili českí kolegovia v sobotu krátko pred polnocou. Štyri prípady otravy metylalkoholom potvrdili laboratórne výsledky u ľudí, ktorých v nedeľu vyšetrovali v prešovskej nemocnici s podozrením, že na súkromnej oslave vypili pančovaný alkohol. Vyšetrenie a odbery krvi podstúpilo na klinike infektológie desať účastníkov oslavy, v šiestich prípadoch bol výsledok na prítomnosť jedovatého metylalkoholu negatívny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu