Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zamestnávatelia vyzvali vládu: Zakážte dovoz českého alkoholu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR žiada dočasný zákaz predaja českého alkoholu na Slovensku. Má sa tak zabezpečiť ochrana spotrebiteľov pred nebezpečnými liehovinami, ktoré obsahujú metanol.

"Dnes sme oficiálne požiadali Ministerstvo hospodárstva a Ministerstvo zdravotníctva aby priamo, alebo prostredníctvom svojich organizácií, ktoré vedú, zakázali predaj liehovín vyrábaných v Českej republike," povedal na dnešnom tlačovom brífingu prezident AZZZ Rastislav Machunka.

Zákaz má byť podobným opatrením, aké prijala poľská vláda, pričom v Poľsku sa problém s kontamináciou alkoholu metanolom ani nevyskytol. Ako Machunka upozornil, samotné české orgány označili tamojšie liehoviny za potenciálne nebezpečné pre českých občanov. Export liehovín z Česka je však naďalej povolený. "Myslíme si, že občania Slovenskej republiky si zaslúžia takú istú ochranu zdravia a života akú si zaslúžia českí občania," vyhlásil Machunka.

Podľa neho je celé rozhodnutie na vládnej strane Smer-SD nakoľko nie je potrebná žiadna koaličná dohoda. AZZZ preto vládu vyzýva aby prostredníctvom krízového štábu prijala adekvátne opatrenia.

Prezident Slovenskej potravinárskej a priemyselnej komory (SPPK) Milan Semančík na brífingu vyzval občanov, aby si pri nákupe liehovín dávali pozor na "pokútne" výrobky. Takisto aby nakupovali liehoviny v bežných kamenných obchodoch a nie od podozrivých distribútorov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu