Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Fronc: Ficova vláda kašle na školstvo

Martin Fronc
Martin Fronc

BRATISLAVA - Sľuby školám a školákom sa sľubujú a privatizéri v pozadí vládnych strán sa radujú, pretože Ficova vláda na rodičov, deti a učiteľov kašle. Stará sa len o svojich vyvolených. Vyhlásil to dnes na tlačovej besede bývalý minister školstva a poslanec za KDH Martin Fronc.

Podľa neho školstvo bude mať na budúci rok najhorší rozpočet za posledných šesť rokov. Ak by sa malo dať školstvu rovnako ako v tomto roku, tak by sa mal rozpočet pre školstvo navýšiť o 4,5 mld. korún.

Froncovi sa nepáči, že sa berie učiteľom a školám. Je šokovaný z toho, že vede sa ubralo až príliš rapídne. Plánuje sa jej dať o 516 mil. korún menej ako v tomto roku. Myslí si, že veda sa nedá vyfinancovať z eurofondov. Podľa neho budúci rok "sa tak akurát predložia projekty", ale na Slovensko nepríde ani koruna z eurofondov.

Môže za to aj to, že nie sú ľudia, ktorí by sa venovali získavaniu peňazí z EÚ. Fronc tvrdí, že menej dostanú vysoké školy a regionálne školstvo. Bude len na valorizáciu platov pedagógov, ale na skvalitňovanie školstva nezvýši. Za najväčší hazard považuje, že na rozvojové projekty pôjde o 800 mil. menej.

Fronc ďalej povedal, že v školskom výbore sa podarilo školstvu pridať o dve miliardy viac preto, že "jeden poslanec sa ponáhľal preč". Prekvapuje ho aj postoj Slovenskej národnej strany, ktorá nepresadzuje viac peňazí pre školy. "SNS akoby ani nemala ministra školstva," uzavrel Fronc.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu