Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pripravte sa na teplotné skoky: Cez deň trópy, v noci chladno!

Na niektorých miestach to môže vyzerať už aj takto. Zobraziť galériu (2)
Na niektorých miestach to môže vyzerať už aj takto. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Prvý školský týždeň deťom rozhodne neuľahčí nástup do školského kolotoča. Na toto obdobie pomerne vysoké teploty budú pripomínať horúce leto a lákať k vode. Pozor však na nočné teploty, v závere týždňa sa citeľne ochladí, informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav.

Dnes sa pripravte na mimoriadne teplo, ojedinele sa objavia prehánky alebo búrky. Najvyššie teploty vystúpia na 28 až 33 stupňov, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši bude 26, na horách vo výške 1500 m okolo 19 stupňov. Fúkať bude slabý až mierny premenlivý vietor, na juhovýchode prevažne severný do 6 m/s (20 km/h).

V utorok bude jasno až polojasno. Pri prechodne zväčšenej oblačnosti sa objavia ojedinele prehánky alebo búrky. V noci sa budú teploty pohybovať od 18 do 13 stupňov, na Orave, Liptove a Spiši okolo 11. Cez deň od 26 do 31 stupňov, na severozápade, v severnej polovici stredného Slovenska a na Spiši okolo 24 stupňov, na horách vo výške 1500 m okolo 21 stupňov. Opäť slabý až mierny premenlivý, na východe severný vietor do 5 m/s (20 km/h).

V stredu nás čaká jasný až polojasný deň, na západe prechodná oblačnosť. Cez deň ojedinele prehánky alebo búrky a veľmi teplo. Nočné teploty klesnú na 18 až 13, na severe na 11 stupňov, denné sa vyšplhajú na 26 až 31, na severe okolo 24 stupňov. Schladí nás vietor severných smerov do 4 m/s (15 km/h).

Slnečné dni vystrieda vo štvrtok polooblačné, prechodne až oblačné počasie a ojedinele prehánky, bude veterno. K večeru sa opäť začne oblačnosť zmenšovať. Nočné teploty opäť 18 až 13, denné o niečo nižšie ako predošlé dni 22 až 27, na severe západného a stredného Slovenska a na Spiši 17 až 22 stupňov.

V piatok k nám bude prúdiť chladný vzduch, pozor dávajte na ranné hmly. V noci sa poriadne ochladí na 13 až 8 stupňov, na severe bude len okolo 6 stupňov, čo sa odrazí aj na denných teplotách. Cez deň počítajte s 20 až 25 stupňami, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 18 stupňov.

Stred tlakovej výše sa v sobotu bude presúvať z Britských ostrovov cez Nemecko ďalej na východ. Bude jasno až polojasno, ráno sa opäť môžu objaviť hmly. Nočné teploty meteorológovia odhadujú na 13 až 8 stupňov, denné sa vyšplhajú na 22 až 28 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu