Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pes, ktorý zabil Dagmar (†45): Majiteľ ho mal chovať na zápasy!

Majiteľ v obci Sucháň choval svorku 20 psov
Majiteľ v obci Sucháň choval svorku 20 psov (Zdroj: suchan.ocu.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Už je to takmer týždeň, čo v obci Sucháň zúrivý pitbul dohrýzol na smrť štyridsaťpäťročnú Dagmar. Jej druh tvrdí, že to so psami, o ktoré sa starali, nemali ľahké. Majiteľ ich vraj dokonca choval na zápasy!

Dagmar Adamcová a jej druh Ivan sa o približne dvadsiatku pitbulov a staffordov starali štyri mesiace. Ako jediní vydržali robiť túto prácu tak dlho, ich predchodcovia vždy po krátkom čase utiekli. Psy totiž po svojich opatrovateľoch často skákali a hrýzli ich.

Ivan chcel tiež odísť a prehováral svoju partnerku, aby toho nechali. Podľa medializovaných informácií mal podozrenie, že Tibor Veščičík chová zvieratá na zápasy. Svedčiť o tom majú DVD nahrávky so psími zápasmi, ktoré mu majiteľ psov vraj premietol preto, aby vedel, ako pitbulov od seba odtrhnúť, keby sa náhodou začali biť.

Päťdesiatdvaročný muž taktiež uviedol, že Veščičík zvieratá kŕmil hovädzím mäsom, ktorého mal plnú mrazničku. Podozrením, že psy sa účastnili súbojov v aréne, sa už zaoberá aj polícia.

Dagmar prišla o život minulý piatok po tom, ako sa na ňu vrhol pitbul menom Diabol a spôsobil jej ťažké zranenia. Bezprostrednou príčinou smrti bol podľa pitevnej správy šok z vykrvácania. Majiteľ chovateľskej stanice bol v čase útoku v zahraničí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu