Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pitbul, ktorý roztrhal ženu vo V. Krtíši, je mŕtvy: Krvavá pomsta za opatrovateľku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: kobreguide.com)

VEĽKÝ KRTÍŠ – Útok pitbula Diabla, ktorý v piatok skončil smrťou ženy (†45) z Topoľčian, mal krvavú dohru. Keď sa zviera pokryté krvou svojej obete vrátilo z lesa späť do svorky, ostatné psy sa naňho vrhli a roztrhali ho. Susedia sa teraz boja o svoje životy, podľa nich nejde o prvý útok!

Tragická udalosť sa odohrala ešte v piatok na lazoch v obci Sucháň, kde muž v lese našiel svoju manželku dohryzenú na smrť. Zabiť ju mal nebezpečný pitbul s príznačným menom Diabol, o ktorého sa spolu s ďalšími 19 psami spolu starali. Keď sa pes celý zakrvavený po útoku vrátil do svorky, ostatné zúrivé zvieratá ho roztrhali.

Susedia, ktorým nebezpečné psy už dlhšie ležia v žalúdku, sa teraz boja o svoje životy a trvajú na tom, aby ich majiteľ dal utratiť. „Bojíme sa tu bývať, nemôžu k nám chodiť vnúčatá,“ povedal Ján Martuš pre denník Plus Jeden deň. Podľa neho pritom nešlo o prvý prípad, kedy tieto psy zaútočili na človeka. „Už predtým jeden zo psov dohrýzol ďalšiu susedu, ktorá sa potom radšej odsťahovala,“ dodal nahnevaný sused.

V osudný deň, kedy žena vzala Diabla na prechádzku lesom, prebieha, ako všetky ostatné. Jej manžel, ktorý mal spolu s ňou 20 zvierat na starosti, sa zatiaľ vybral na nákup, no keď sa vrátil, po žene nebolo ani stopy. Na dvore našiel len zakrvaveného psa. Manželku sa preto vybral hľadať do neďalekého lesa, kde ju nakonicec našiel, avšak už mŕtvu.

Žena musela mať údajne obrovské bolesti, bola celá dohryzená, pes jej doslova stiahol kožu z hlavy. Polícia zatiaľ o prípade mlčí, prehovorila však starostka obce: „Podľa toho, čo som sa doposiaľ dozvedela, žena mala napriek zákazu majiteľa vyviesť mimo areálu aj pitbula, ktorý bol nebezpečnejší, ako ostatné psy,“  prezradila Anna Triznová. Pitbuly majú patriť Tiborovi Veščičíkovi s dvojitým občianstvom - slovenským a švajčiarským, ktorý si na ich stráženie najal manželský pár. Nebezpečné zvieratá chová už 7 rokov a údajne s nimi aj obchoduje. Pes, ktorý útočil mal podľa neho 9 rokov a bolo mu ho lúto zastreliť, tak na lazoch len dožíval.

Anna Triznová taktiež uviedla, že obec Sucháň uvažuje o novelizácii svojho všeobecne záväzného nariadenia o držaní a chove psov. Pri príprave novely nariadenia chce spolupracovať so štátnou veterinárnou správou, ktorá by podľa nej mala posielať usmernenia všetkým samosprávam. Podľa starostky však majiteľ, ktorý na laze choval 20 pitbulov, nepochybil. „Bol sa tam pozrieť riaditeľ veterinárnej správy z Veľkého Krtíša a nemal výhrady. Psy neboli týrané, boli priviazané na dostatočne dlhých reťaziach, rozmiestnené okolo celej nehnuteľnosti, mali dostatok vody, búdy, zabezpečený aj tieň. Jedinou výhradou bolo, že pozemok nie je oplotený,“ povedala Triznová.

Podobný útok sa odohral len pred pár dňami pri jazerách na Košariskách v Dunajskej Lužnej. Na fotografa sa spoza plota vyrútili tri rozzúrené psy a spôsobili mu stovku rán po celom tele. Doráňaný Michal psí útok síce prežil, no v ružinovskej nemocnici mali čo robiť, aby ho dali dokopy. Jeden z chirurgov dokonca vyhlásil, že tak dohryzeného človeka ešte nikdy nevidel.

Už zajtra online rozhovor s kyodborníčkou na chov psov. Pýtajte sa tu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu