Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Poplach na Dunaji: Neovládateľná loď sa rútila dole prúdom, hrozila zrážka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA – Kurióznu situáciu dnes museli riešiť poriečni policajti v Bratislave, kde sa po Dunaji rútila nemecká loď bez posádky! Hrozilo, že neovládateľný stroj narazí do ďalších lodí.

„Počas výkonu služby ich pracovník operačného strediska informoval o splavujúcom sa plavidle pod nemeckou štátnou vlajkou bez posádky,“ informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Loď smerovala k Starému mostu v Bratislave, kam policajti okamžite vyrazili.

„Hrozilo, že neovládateľný motorový čln narazí do ďalších lodí, ktoré sa v tom čase plavili na Dunaji,“ dodala Baloghová. Policajti tak okamžite zasiahli a svoj čln prirazili k neznámej lodi, ktorá na prvý pohľad vyzerala, že je prázdna. Keď však preskočili na palubu, zistili, že v podpalubí je preľaknutý manželský pár, ktorý sa snažil opraviť pokazený motor. Ten sa im pokazil na ceste do Rakúska medzi Novým a Starým mostom.

Loď sa tak stala neovládnuteľnou a dravá voda Dunaja ho nekontrolovateľne unášala. Aby policajti zabránili katastrofe, priviazali loď k svojej a odtiahli ho do bezpečia prístaviska vo Vlčom hrdle.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu