Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Posledné zábery pred krvavým útokom: Michal fotil aj Miss World!

Michal fotil aj Miss World Taťánu Kuchařovú
Michal fotil aj Miss World Taťánu Kuchařovú (Zdroj: BA Navigation)

BRATISLAVA - Pred objektívom Michala Babčana (39), ktorému sa fotografovanie takmer stalo osudným, stálo už nemálo krásnych a známych modeliek. Na sociálnu sieť len pár dní pred útokom "zavesil" fotografie neznámej ženy na pláži, neďaleko ktorej ho agresívne psy dohrýzli. Informoval o tom denník Plus Jeden deň.

Fotograf Michal mal jednoznačne rozbehnutú sľubnú kariéru, svedčí o tom aj "zbierka" krásnych žien, ktoré zvečnil na profesionálnych fotografiách. Patrí medzi ne dokonca aj najkrajšia žena sveta Taťána Kuchařová.

Na jeho facebookovskom účte sa pár dní pred osudným dňom objavili fotografie neznámej ženy pózujúcej na pláži pri Košariskách. "Malá ochutnávka bez retušovania z plážičky LAZO PLAZO. Kto má záujem zajtra nech príde, najkrajšie zábery sú ráno alebo večer," píše Michal. Vo chvíli, keď sa venoval svojej obľúbenej činnosti ani netušil, že o pár dní sa mu fotografovanie stane takmer osudným.

To, či bude Michal môcť pokračovať vo svojej kariére fotografa je otázne. Okrem toho, že mu psy vážne zranili ruku, musel podstúpiť aj ťažkú operáciu, ktorá na Slovensku nemá obdoby. Časť ucha, ktoré mu zúrivé zvieratá odhryzli, mu počas zákroku vložili do brucha, kde má šancu prežiť. "Potrebuje získať výživu, a aby sme ju nestratili, tak sme ju tam vložili. Tam je aj najviac chránená voči okoliu," vysvetlil plastický chirurg Juraj Paliatka.

 

Michalovi po dvoch týždňoch prišijú ucho späť na správne miesto a jeho sluch by nemal byť ohrozený. Okrem odhryznutého ucha má však fotograf na tele asi sto rán a vážne zranenú hlavu. Útočiace psy mu totiž podľa jeho sestry Mirky išli rovno po nej. "Bratovi útočili priamo na hlavu, na nej a na krku ma najväčšie zranenia,“" povedala pre Topky bývala miss Mirka Babčanová.

Hrôzostrašný útok sa odohral v stredu pri jazerách na Košariskách v Dunajskej Lužnej. Michal si po skončení fotenia s českou modelkou zavolal taxík a mal namierené domov. Skôr ako tak stihol urobiť sa však naňho spoza plota vyrútili tri rozzúrené psy. Odvážny Michal vlastným telom chránil modelku, ktorá stihla nastúpiť do taxíka a zavolať pomoc. Krvilačné zvieratá sa preto vrhli naňho a zhodili ho na zem. Vtedy už nasledovalo nespočetne veľa hryznutí a škrabancov, pred ktorými sa snažil brániť rukami.

Nebezpečné zvieratá dostala pod kontrolu až zasahujúca polícia, ktorá dokonca pre agresivitu jedného z nich musela zastreliť. Psy strážili neďaleký objekt, ktorý bol podľa jeho majiteľa riadne oplotený. Zodpovednosť za zvieratá však zrejme prijal a ostatné dve dal preto utratiť. Doráňaný Michal psí útok síce prežil, no v ružinovskej nemocnici mali čo robiť, aby ho dali dokopy. Jeden z chirurgov dokonca vyhlásil, že tak dohryzeného človeka ešte nikdy nevidel.  Ostáva len dúfať, že úspešný fotograf po hrozivom útoku o svoje kšefty nepríde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu