Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zasiahne nás horúci vzduch zo Sahary: V pondelok 35 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

BRATISLAVA - Teploty od začiatku týždňa neustále stúpajú a svoj vrchol dosiahnu v pondelok, kedy nás majú potrápiť až 35-stupňové trópy. Po prechode rozpáleného vzduchu zo Sahary však príde ochladenie.

Dnes bude jasno až polooblačno, na východe prevažne polooblačno. Na krajnom západe treba večer rátať s pribúdaním oblačnosti. Najvyššia denná teplota vystúpi na 25 až 30, na severe a východe na 20 až 25 stupňov.

V piatok nás čaká malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele prehánky. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 25 až 30, na severe 20 až 25 stupňov.

V sobotu počasie u nás ovplyvní oblasť vyššieho tlaku vzduchu so stredom nad Poľskom. Užijeme si jasnú až polooblačnú oblohu s dennými teplotami do výšky 26 až 31, na severe okolo 23 stupňov.

Nedeľa bude ešte o niečo teplejšia. Jasné až polooblačné počasie prinesie horúčavy až do 32 stupňov.

V pondelok vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu od západu, čo sa prejaví na jasnom až polojasnom počasí a dennej teplote v rozmedzí 30 až 35 stupňov.

V utorok treba rátať s ochladením, keďže v noci prejde naším územím studený front. Bude veľká oblačnosť a na mnohých miestach dážď, prehánky, miestami aj búrky. V priebehu dňa od severozápadu ubúdanie zrážok a zmenšovanie oblačnosti. Veterno. Denná teplota 20 až 25, v južnej polovici územia okolo 27 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu