Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Jožo Ráž na psychotesty: Vyhráža sa postrieľaním vlastnej rodiny!

Jožo Ráž je známy arogantným a povýšeneckým vystupovaním
Jožo Ráž je známy arogantným a povýšeneckým vystupovaním (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská hudobná legenda Jožo Ráž na seba rád púta pozornosť a prekvapuje svojimi radikálnymi vyjadreniami. Po rozhovore, ktorý poskytol českému denníku Instinkt, sa však za hlavu chytá nejeden psychiater. Okrem toho, že by neváhal postrieľať Číňanov, ktorých sa vraj bojí, vyhlásil, že by zbraň obrátil aj na svoju rodinu! Rážov zbrojný preukaz už preveruje aj polícia.

Obrovský rozruch vyvolal hudobník po tom, ako sa v českom denníku Instinkt objavil šokujúci rozhovor, v ktorom odhalil svoju temnú stránku. Rážove skeptické vyhliadky do budúcnosti prekvapili aj samotného redaktora: „Podľa mňa sa v blízkej dobe Amerika položí a celý svet ovládnu Číňania,“ myslí si Ráž. Napriek tomu popiera, že by bol rasista, no ázijskej nadvlády sa bojí „ako čert kríža“.

Nástup a budúcnosť novej veľmoci vidí jasne: „Kto im odmietne slúžiť, nebude žiť. Nie som rasista, ale Číňanov sa bojím,“ dodal. Rážovo ďalšie vyhlásenie však vyráža dych, proti „útočiacim“ Číňanom by neváhal vytiahnuť zbraň. Ešte prekvapivejšie a zarážajúce je však to, že „guľky“ si odkladá aj na vlastnú rodinu! „Číňanov je strašne veľa, preto mám doma dve zbrane – keď sem príde táto ázijská vlna, tak prvých 45 odrovnám a posledné tri gulky si nechám pre seba a svoju rodinu,“ šokuje obľúbený hudobník.

Napriek tomu, že sa „vyhráža“ krvavým masakrom, tvrdí o sebe že je mierumilovný, nikomu neubližuje a k spokojnému životu mu chýba len málo. Ak však jeho pokoj niekto naruší, neručí za seba. „Pokiaľ mi budú kapitalisti stále viac znepríjemňovať život, tak budem zlý. A ja viem byť nenormálne zlý,“ odkazuje kontroverzný Ráž.

Spevákovi úspešnej komerčnej skupiny Elán  neleží v zuboch len blížiaca sa „čínska veľmoc“, ale aj internetoví piráti, ktorí ich pripravujú o zisky. „Na nás zarábajú akurát ostatní – keď vydáme album, máme peniaze len z toho, čo predáme prvých sedem dní. Potom sa našej nahrávky zmocnia piráti a v tu chvíľu stojíme absolútne mimo akýkoľvek kšeft,“ sťažuje sa. Napriek tomu si však odmieta privyrábať na večierkoch, ako to robia jeho kolegovia. „Nebudem predsa hrať niekomu, kto pri tom je a pije! Na naše vystúpenia väčšina firiem nemá peniaze, sú dobré, ale drahé,“ vysvetlil.

Na Ameriku však slovenská hudobná legenda nedá dopustiť. „Keby sme mali v Amerike jednu jeden jediný platinový album, tak sme milionári nielen my, ale ešte tri generácie našich potomkov. A tu? Veď ja mám jedno auto, dom, jedny rifle, jednu košeľu, dve basgitary a jednu aparatúru, to je všetko!“ dodal Ráž s tým, že aj navzdory tomu, je skromný.

Šokujúci rozhovor, ktorý poskytol minulý týždeň, vyvolal obrovský rozruch. Vyhrážky streľbou a takmer až rasistické výroky, nenechali chladnými psychiatrov ani políciu. „Niekedy rozpráva veci, o ktorých ja pochybujem, či sú overiteľné. Toto je však verejné vyhlásenie a musíme sa k nemu tak stavať,“ povedala pre denník SME psychiatrička Danica Caisová. „Ťažké poranenie mozgu predsa len ovplyvní aj psychiku,“ dodala Caisová na margo Rážovej vážnej nehody na motorke z roku 1999.

Ako informoval denník SME, konať už začala aj polícia, ktorá dostala podnet na začatie správneho konania a Rážovu spôsobilosť bude preverovať. „Ak vznikne pochybnosť o spôsobilosti držiteľa zbrojného preukazu, polícia je oprávnená požadovať nový lekársky alebo psychologický posudok,“ povedal Michal Slivka z policajného prezídia. Overovanie, či spevák svoje kontroverzné vyjadrenia myslí naozaj vážne, a či by svoje dve zbrane bol schopný naozaj použiť, je tak už v správnych rukách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu