Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Petícia na internete a tvrdá výzva: Chceme vedieť, komu Bezák vadil!

Autori vyjadrili podporu arcibiskupovi Bezákovi, ktorý podľa nich dokázal skĺbiť náboženskú tradíciu so životom v 21. storočí
Autori vyjadrili podporu arcibiskupovi Bezákovi, ktorý podľa nich dokázal skĺbiť náboženskú tradíciu so životom v 21. storočí (Zdroj: Topky.sk)

TRNAVA - Vysvetlenie okolností odvolania trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka (52) požadujú signatári petície, ktorú dnes zverejnili na internetovej stránke www.changenet.sk.

Adresovaná je predsedovi Konferencie biskupov Slovenska Stanislavovi Zvolenskému a apoštolskému nunciovi na Slovensku Mariovi Giordanovi.

,,Toto vysvetlenie žiadame preto, lebo ide o neštandardný postup, ktorý vytvára priestor pre rôzne podozrenia. Napriek poslušnosti voči hierarchickým nariadeniam nemôžeme skryť, že tento postup nevrhá dobré svetlo na inštitúciu cirkvi, rozdeľuje a znechucuje veriacich aj spoločnosť,“ píše sa v petícii.

Jej autori ďalej vyjadrili podporu arcibiskupovi Bezákovi, ktorý podľa nich dokázal skĺbiť náboženskú tradíciu so životom v 21. storočí, teologickú fundovanosť i ľudskosť, ktoré priniesli oživenie viery v Trnavskej arcidiecéze. Bezák v nedeľu počas svätej omše prečítal dva listy z Apoštolskej nunciatúry na Slovensku. V prvom liste ho pápež Benedikt XVI. prostredníctvom apoštolského nuncia Maria Giordana požiadal o odstúpenie z pastoračného riadenia arcidiecézy, druhým listom ho z úradu odvolal.

Bezák bol za trnavského arcibiskupa vymenovaný pred tromi rokmi, vo funkcii vystriedal Jána Sokola .

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu