Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Dôvod Bezákovho odvolania: Sú za tým peniaze, zistila údajne kontrola Vatikánu!

Arcibiskup Róbert Bezák
Arcibiskup Róbert Bezák (Zdroj: SITA)

TRNAVA – O dôvodoch odvolania arcibiskupa Róberta Bezáka pápežom špekulujú viaceré média. Oficiálne sa zatiaľ Vatikán nevyjadril. Talianske webové stránky však tvrdia, že sú za tým finančné nezrovnalosti, ktoré objavila apoštolská návšteva!

Podľa informácií portálu asca.it trnavského arcibiskupa Bezáka odvolal pápež Benedikt XVI. po tom, ako bola na arcidiecéze vykonaná apoštolská návšteva, ktorá odhalila finančné problémy. „Pápež Benedikt XVI. odvolal z funkcie arcibiskupa v Trnave Róberta Bezáka. Dôvodom bolo odstránenie finančných a administratívnych nezrovnalostí zistených pri apoštolskej návšteve v priebehu mesiacov január a február tohto roku,“ píše portál asca.it. Odvolaný arcibiskup Trnavskej arcidiecézy Róbert Bezák údajne netuší, čo by mohlo byť dôvodom na jeho odvolanie.

Róberta Bezáka odvolal pápež Benedikt XVI. z úradu trnavského arcibiskupa. Veriacim to na nedeľnej omši v Trnave oznámil samotný Bezák, ktorý prečítal list z nunciatúry. Vatikán mal Bezáka najprv požiadať o odstúpenie, keď tak neurobil, odvolali ho. Svätá stolica ho zároveň požiadala, aby o odvolaní mlčal. Až do vymenovania nového arcibiskupa pre Trnavskú arcidiecézu bude jej pastoračným riadením poverený pomocný biskup Ján Orosch. Bezák dnes už nie je v úrade. Podľa medializovaných informácií by ho mal nahradiť človek blízky Bezákovmu predchodcovi Jánovi Sokolovi. Odvolaný Bezák údajne zvažuje, že bude pôsobiť v zahraničí.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu