Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Prázdniny začnú trópmi: Budeme sa variť pri 37 stupňoch!

Príjemným letným osviežením bývajú aj nanuky.
Príjemným letným osviežením bývajú aj nanuky. (Zdroj: Miroslav Vacula)

BRATISLAVA - Po krátkom období miernejších teplôt na nás opäť zaútočia horúčavy. Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu bude začiatok letných prázdnin skutočne tropický. V pondelok majú teploty vystúpiť až na 37 stupňov Celzia.

Dnes má byť premenlivá, prechodne zväčšená oblačnosť, ktorá sa bude postupne od západu zmenšovať. Na niektorých miestach preto ešte treba rátať s prehánkami alebo dažďom. Najvyššia denná teplota vystúpi na 19 až 24, v južnej polovici západného a na juhu stredného Slovenska na 25 až 30 stupňov. Fúkať bude slabý až mierny premenlivý vietor.

V piatok k nám začne prúdiť od juhozápadu teplý vzduch, ktorý bude mať na svedomí malú, miestami prechodne zväčšenú oblačnosť a ojedinele prehánky. Najvyššia denná teplota bude ukazovať 23 až 28, v južnej povici západného a na juhu stredného Slovenska okolo 30 stupňov.

V sobotu bude prílev veľmi teplého vzduchu pokračovať. Môžeme očakávať jasné až polojasné a mimoriadne teplé počasie. Denná teplota dosiahne 30 až 35, na severe miestami okolo 28 stupňov.

Teplý vzduch z juhu až juhozápadu ovplyvní počasie aj v nedeľu, takže opäť bude jasno až polojasno, pričom denná teplota sa oproti sobote vyšplhá ešte o niečo vyššie na 31 až 36 stupňov.

Nárast teplôt pocítime aj v pondelok. Extrémne horúčavy, ktoré nás zasiahnu, podporia aj možnosť vzniku búrok. Denná teplota sa má pohybovať okolo 31 až 37 stupňov.

V utorok dôjde k vyvrcholenie prílevu teplého vzduchu a vystrieda ho tlaková níž. Jasné až polojasné počasie sa na západe postupne zmení na oblačné a miestami sa môžu vyskytnúť aj búrky. Naďalej však bude extrémne teplo s 30 až 36 stupňami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu