Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Splite bude počas leta vysunuté konzulárne pracovisko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: split.info)

BRATISLAVA - Slovenskí konzulárni pracovníci budú od 1. júla bližšie k Slovákom, dovolenkujúcim na chorvátskom pobreží. V Splite od začiatku júla otvoria vysunuté konzulárne pracovisko slovenského veľvyslanectva v Záhrebe.

Bude fungovať počas celej letnej sezóny až do 31. augusta. Pracovník vysunutej pobočky konzulátu bude k dispozícii 24 hodín denne na mobilnom čísle 00385 99 851 9606. Má pomáhať v mimoriadnych situáciách, súrnych prípadoch, pri úmrtiach, dopravných nehodách či zraneniach. Toto vysunuté pracovisko pôsobilo v Splite aj počas troch uplynulých letných sezón.

Vysunuté konzulárne pracovisko bude pôsobiť v priestoroch Honorárneho konzulátu na adrese ul. Kralja Zvonimira 14/XI, Split (telefón: 00385 21 315 108, fax: 00385 21 315 109). Do jeho teritoriálnej pôsobnosti spadá celé pobrežie Dalmácie od Dubovníka pod Zadar, teda rekreačné oblasti Makarska, Podgora, Tučepi, Brela, Baška Voda, Split, Šibenik a Zadar, ako i všetky ostrovy nachádzajúce sa v tomto teritóriu, napríklad Brač, Hvar, Korčula, Peliešac, Vis, Mliet a ďalšie. Konzulárne pracovisko má výhodnú polohu - nachádza sa na mieste, kam sa turisti dostanú za päť minút peši smerom z prístavu. V prípade dopravných nehôd môžu slovenskí občania kontaktovať aj slovenských policajtov v Makarskej na mobilnom čísle 00385 99 720 1001.

V roku 2011 pracovníci Vysunutého konzulárneho pracoviska Split poskytli nefinačnú pomoc v núdzi v 48 prípadoch, v 162 prípadoch poskytli telefonickú či e-mailovú konzultáciu. Pracovníci poskytli konzulárnu pomoc pri štyroch úmrtiach, ôsmich hospitalizáciách slovenských občanov, pomoc pri tlmočení pacientom a rodinným príslušníkom a vystavili 25 náhradných cestovných dokladov. Informoval o tom tlačový odbor ministerstvo zahraničných vecí.

Slovenskí policajti pôsobia aj na Primorsko - goranskom policajnom riaditeľstve, policajná stanica Crikvenica, a to pre rekreačné oblasti Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska, Mošćenička Draga. Slovenskí občania ich môžu kontaktovať na telefónnom čísle 00385 99 7201 002.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu