Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kuriózny prípad z Tatier: Medveď vyskočil na Petra priamo z kontajnera!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

TATRANSKÁ POLIANKA – Medveď sa v Tatrách postaral opäť o kuriózny prípad. Prekvapil totiž jedného z domácich obyvateľov, ktorých chcel vyhodiť smeti. Po otvorení kontajneru totiž na neho vyskočil a zranil ho. Našťastie sa okrem šoku a zlomeného rebra nič vážnejšieho nestalo.

Štyridsaťjedenročný Peter Melich z Tatranskej Polianky išiel vysypať smeti do odpadkového koša  pred bytovkou, v ktorej býva. Na jeho prekvapenie odtiaľ vyskočil rovnako prekvapený medveď. Mohutné zviera mu pri strete zlomilo rebro. „Bol to moment. Medveď bol zatvorený vnútri. Keď som kontajner otvoril, vyskočil z neho tak, že ma zachytil a rozbehol sa opačným smerom ako ja,“ opísal udalosť Melich pre denník Korzár.

Problémy s medveďmi sa každý rok stupňujú. Iba posledný mesiac bolo hlásených viacero stretov s týmito zvieratami. Dokonca hlásili aj prípady, že sa pohybovali na sídliskách veľkých miesto, akými sú Prešov a Košice. Pracovníci Správy TANAP–u začali medvede plašiť.  Pomôcť im majú paintbalové zbrane. V Tatrách už ministerstvo povolilo odstrel jedného medveďa, ktorý sa často pohyboval v obývaných oblastiach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu