Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Dievča (16) vošlo do cesty bratislavskej električke, skončilo v nemocnici!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Zrážka električky v Bratislave dnes na chvíľu ochromila premávku na Ružinovskej ulici. Nepozorné dievča (16) prechádzajúce cez trať tam vošlo priamo do cesty prichádzajúceho prostriedku MHD.

Tragicky mohla skončiť dnešná zrážka bratislavskej električky s chodcom. Stredoškoláčka zrejme nevenovala pozornosť premávke a pri prechádzaní cez trať skončila pod kolesami električky. V poriadnom šoku ostal vodič (32), ktorý nemal šancu zrážke zabrániť. Električky majú totiž pred chodcami prednosť, a to nielen na priechode pre chodcov.

Zranenú chodkyňu previezli do nemocnice spolu s dôchodcom (79), ktorý utrpel zranenia pri náraze v električke. "Materiálna škoda v tejto súvislosti nevznikla. U vodiča električky policajti alkohol dychovou skúškou nezistili. Príčiny zrážky, ako aj miera zavinenia sú predmetom preverovania," informovala o havárii bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

Mnohí cestujúci si ešte nezvykli na zmenu v cestnom zákone, ktorou od novembra minulého roka platí, že prednosť na priechode pre chodcov majú električky, nie chodci. Cieľom tejto zmeny bola hlavne bezpečnosť a plynulosť premávky, pretože električka má v porovnaní s ostatnými vozidlami výrazne dlhšiu brzdnú dráhu. To v minulosti spôsobilo už niekoľko tragických zrážok s nepozornými chodcami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu