Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nespokojní občania budú protestovať proti eurovalu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nespokojní občania nesúhlasia s ďalším navyšovaním eurovalu. Svoj postoj prídu vyjadriť v utorok 19. júna od 15. do 20. hodiny na Zámockej ulici pred budovou NR SR. Od 18. hodiny sa začne protestný pochod zo Zámockej ulice cez Palisády na Hodžovo námestie k prezidentskému palácu. Nespokojní občania vyzývajú poslancov, aby trvalý euroval odmietli.

"Uvedený protest má vyjadriť nespokojnosť občanov Slovenska s postupom vlády SR, ktorá podľa medializovaných vyjadrení predsedu vlády Roberta Fica, bude presadzovať v NR SR ďalšie navyšovanie a následnú ratifikáciu eurovalu," informovala zvolávateľka protestu Priska Olivová. Uvedené kroky podľa nej ešte viac zadlžia Slovensko a vtiahnu ho do ešte väčšej finančnej krízy, v akej sa nachádza.

"V situácii, keď SR ponúka na trhu vládne dlhopisy a požičiava si na splácanie vlastných dlhov a chod štátu, považujeme za nezodpovedné voči vlastným občanom, aby SR požičiavala krajine, kde sa výška podpory štátu nezamestnaným pohybuje až do výšky 1000 eur a vypláca sa ročné až dvojročné odstupné pri odchode zo zamestnania," vyhlásila Olivová.

Zároveň zdôraznila, že na Slovensku žije polovica občanov na hranici chudoby a takéto rozhodnutia privádzajú krajinu do ešte väčšieho marazmu a obyvateľov do chudoby. "Vyzývame NR SR a jej poslancov, aby odmietli takéto velikášske gestá voči krajinám, ktoré sa správali nezodpovedne a neúmerne sa zadlžovali, a mysleli aj na vlastných občanov," uviedla Olivová.

Navýšenie eurovalu označila za vlastizradu, preto žiada vládu SR, aby o navýšení ESM vyhlásila referendum. "O tak závažnej veci, ktorá sa dotýka nás všetkých, by mali rozhodnúť občania. V prípade, že vláda SR bude ignorovať požiadavky občanov, tak toto bude posledný mierumilovný protest a nespokojní občania do budúcna využijú svoje právo na odpor podľa Ústavy SR," dodala Olivová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu