Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Toto nažalovali na Hedvigu Malinovú!

Hedviga Malinová Zobraziť galériu (8)
Hedviga Malinová

NITRA - Novému Času sa včera podarilo vypátrať obsah trestného oznámenia, na základe ktorého bude Hedviga Malinová (23) s najväčšou pravdepodobnosťou v týchto dňoch obvinená z krivej výpovede.

Študentka maďarskej národnosti, ktorá mala byť v auguste údajne prepadnutá, stále mlčí. Kolobeh, ktorý okolo seba rozbehla, však už nie je možné zastaviť. Hedviga sa zatiaľ nevyjadrila ani k trestnému oznámeniu, ktoré na neznámeho páchateľa podal nemenovaný Bratislavčan na prokuratúre. Novému Času sa však podarilo zistiť, že išlo o kvalitne a fundovane vypracované podanie, v ktorom sa občan Slovenska odvoláva na svoje občianske práva a ústavu. Nemenovaný Bratislavčan v dokumente zároveň tvrdí, že Hedvigu Malinovú niekto počas kauzy konkrétne inštruoval, aby vyvolala dojem manipulácie prípadu políciou. Tým ju nepriamo naviedol aj na krivé obvinenie vyšetrovateľov o údajnom nátlaku. „Jej tvrdeniami, ktoré sú nepravdivé, vyvoláva podľa oznamovateľa dojem nacionalistického štátu a manipulovania faktov políciou a vyvoláva medzi občanmi SR - Slovákmi aj Maďarmi - zbytočné napätie, čím vzniká nebezpečná situácia,“ uviedol náš zdroj.

V oznámení sa ďalej uvádza, že „jej konanie by mohlo niesť znaky podnecovania k národnostnej neznášanlivosti. Jej konanie popudilo veľkú časť obyvateľov SR, dokonca aj tých, ktorí sa nehlásia k extrémizmu ani nacionalizmu. Pociťujú to ako krivdu a obavu, pretože prípad bol vymyslený s cieľom ukrivdiť Slovákom. Vyvolal napätie a medzinárodné tlaky. Cítim sa ako občan poškodený v právach a slobodách občianskych, na ktoré mám podľa ústavy právo. Ako poriadny občan, ktorý si platí dane, si myslím, že tým mohla poškodiť moje dobré meno, pretože som občanom Slovenskej republiky, príslušník národa a štátu. Keďže Hedviga Malinová tvrdí, že vyšetrovateľ nechcel jej prípad objektívne vyšetriť, cítim sa poškodený,“ uvádza v trestnom oznámení Bratislavčan. Nitrianska polícia v súčasnosti zvažuje, že trestné oznámenie, ktoré jej doručili z okresnej prokuratúry, posunie do iného mesta, aby nikto nemohol jej vyšetrovateľov napadnúť z neobjektívnosti a manipulácie.

Chronológia kauzy Hedviga Malinová >>

Viete viac? Napíšte nám, pretože my kupujeme Vaše tipy!
Toto nažalovali na Hedvigu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu