Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Trestné oznámenie na Malinovú je už na polícii

Hedviga Malinová Zobraziť galériu (2)
Hedviga Malinová

BRATISLAVA - Trestné oznámenie, ktoré podal neznámy Bratislavčan pre podozrenie z krivej výpovede na študentku Hedvigu Malinovú, je už na polícii. Potvrdil to hovorca nitrianskej prokuratúry Jaroslav Maček. Informuje o tom dnešná tlač.

Vyšetrovateľ bude podľa Hospodárskych novín preverovať skutočnosti uvedené v trestnom oznámení a zbierať dôkazy. Potom rozhodne, či trestné oznámenie odmietne alebo začne trestné stíhanie.

Malinová tvrdila, že ju 25. augusta v Nitre zbili a okradli dvaja holohlaví mladí muži preto, že hovorila na ulici po maďarsky. Podľa polície si naopak Malinová prepadnutie i zranenia vymyslela. Rozhodnutie polície potvrdila aj nitrianska okresná prokuratúra, ktorá v októbri zamietla sťažnosť študentky proti zastaveniu vyšetrovania jej údajného prepadnutia s národnostným motívom. Advokát študentky Roman Kvasnica podľa Hospodárskych novín zvažuje, že sa obráti na Generálnu prokuratúru, aby zamietnutie preskúmala.

Trestné oznámenie na Malinovú od občana z Bratislavy sa týkalo podozrenia z trestného činu krivej výpovede, krivej prísahy, šírenia poplašnej správy a podnecovania národnostnej etnickej a rasovej neznášanlivosti. Oznámenie vo štvrtok poslal okresný nitriansky prokurátor vyšetrovateľovi v Nitre.

Prípad Malinovej dostal politický rozmer, keď sa premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák postavili na stranu policajtov, zatiaľ čo opozičná Strana maďarskej koalície závery vyšetrovania spochybňovala. Údajné prepadnutie malo veľký ohlas aj v susednom Maďarsku. Maďarskí politici tvrdili, že na Slovensku pribudli prejavy extrémizmu aj pre účasť Slovenskej národnej strany (SNS) vo vláde. Tá je obviňovaná z nacionalizmu.

Chronológia kauzy Hedviga Malinová >>

Viete viac? Napíšte nám, pretože my kupujeme Vaše tipy!
Trestné oznámenie na Malinovú
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu