Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zomrel bývalý šéf biskupov Slovenska Tondra (†76): Mesiac po operácii!

Spišská Kapitula– Vo veku 76 rokov dnes zomrel spišský emeritný biskup Mons. František Tondra. Informoval o tom hovorca Spišskej diecézy Peter Majda. Dátum pohrebných obradov bude spresnený.

Tondra sa  pred mesiacom podrobil náročnej niekoľko hodín trvajúcej operácii na srdci. Po nej bol v umelom spánku. Bývalý predseda Konferencie biskupov Slovenska a emeritný biskup spišskej diecézy bol síce po zákroku v umelom spánku, no stabilizovaný.

Dýchal za neho prístroj. Tondra bol do augusta minulého roku diecéznym biskupom Spišskej diecézy. V Spišskej Kapitule pôsobil dlhé roky a ako prvý biskup Slovenska pozval na pastoračnú návštevu Levoče vtedajšieho

František Tondra sa narodil 4. júna 1936 v Spišských Vlachoch. Za kňaza ho vysvätili v roku 1962. V roku 1978 získal doktorát z teológie. Za biskupa ho menovali 26. júla 1989. Biskupskú vysviacku prijal 9. septembra 1989 v Spišskom Podhradí. V roku 1997 ho menovali za profesora v odbore teológia. Predsedom Konferencie biskupov Slovenska bol od 31. augusta 2000, opäť ho zvolili do tejto funkcie 16. septembra 2003 a aj v roku 2006.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu