Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Machala napadol aj Piška: Mal by dostať po papuli, tvrdí humorista!

Rasťo Piško
Rasťo Piško

BRATISLAVA - Incident medzi bývalým poradcom premiéra Fica Drahoslavom Machalom (64) a spisovateľom Tomášom Janovicom (75), ktorého mal spolu s manželkou napadnúť predvčerom na bratislavskej Hlavnej pošte, vidia obe zúčastnené strany úplne odlišne. Ako sa však zdá, nie je to prvý prípad, kedy Machala na niekoho aspoň verbálne zaútočil. Redaktor týždenníka Týždeň Eugen Korda oslovil humuristu Rasťa Piška, ktorý má obdobný zážitok.

"Mne sa stalo niečo podobné s týmto človekom, s Pamírom. A nakoniec, čo budeme používať krycie mená, keď on má aj svoje občianske, s Drahoslavom Machalom, a bolo to tuto blízko môjho domu... Telefonoval som mobilom a naraz mi niekto, budem citovať ten výrok, do ucha zakričal:"Čo je, ty ch*j?!," uviedol Piško s tým, že najprv jeho slovám, ktoré mali odznieť v roku 1998, nevenoval pozornosť. Keď však spoznal Machalu, vošiel do neho jed a nadávky mu oplatil. "Stoj, ty podvodník, ty gauner, ty eštebák," mal zareagovať Piško a prenasledovať utekajúceho muža. Celá situácia vraj vyzerala poriadne groteskne.

"Ten človek bol vtedy riaditeľom Národného literárneho centra a povedal som si, v akej dobe to žijeme, že štátny úradník, ktorý žije z mojich daní, nadáva občanom na počkanie na ulici?" spomína Piško na incident, ktorý neskôr vyfarbil aj vo svojom fejtóne uverejnenom v istých stredoslovenských novinách. Za ten mu mali poďakovať nielen Tomáš Janovic, ale aj Vincent Šikula či Ján Lenčo s odôvodnením, že "konečne to tomuto darebákovi niekto natrel".

Na otázku redaktora, čo by Machalu vyliečilo z takýchto excesov, Piško reagoval svojsky:"Asi fyzická inzultácia, on by mal naozaj dostať po papuli, tak ako sa všetkým ostatným vyhráža." Humorista neverí, že Janovic útok vyprovokoval, ale podľa neho sa Machala zachoval ako zbabelec. "Je to pre mňa nepredstaviteľné, že tento človek bol poradcom premiéra. Ja už dokážem aj pochopiť, prečo bol Robert Fico v tej svojej prvej vláde taký jedovatý, nahnevaný, no mať takéhoto agresívneho človeka za poradcu, mal by sa od neho pán Fico dištancovať...," uviedol Piško v závere videoreportáže týždenníka.

Známeho spisovateľa Tomáša Janovica s manželkou v stredu napadol bývalý poradca premiéra Roberta Fica Drahoslav Machala. "Išli sme s manželkou na poštu po dôchodok. Začal na mňa kričať a vulgárne mi nadávať. Odpovedal som mu, aby pozdravoval Pamíra," opísal incident spisovateľ Janovic pre Sme.sk. Pamír bolo krycie meno Machalu ako agenta ŠtB. "Potom sa na mňa vrhol, zhodil ma na zem. Vzápätí som videl, ako padá moja manželka a buchla hlavou o zem," povedal autor známych anekdot pre SME. Manželia nahlásili prípad polícii. Podľa syna exporadcu Lukáša Machalu incident vyprovokoval Janovic, ktorý vraj jeho otca slovne urazil a potom sa ho pokúsil napadnúť. "Môj otec ho v sebaobrane nejakým spôsobom chytil, to bolo všetko," povedal Lukáš Machala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu