Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Riskantná operácia v Piešťanoch: Leží tam Líbyjčan s výbušným nábojom v lebke!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thefirearmblog.com)

PIEŠŤANY - V známych slovenských kúpeľoch Piešťany sa lieči naozaj nezvyčajný pacient. Ide o mladého Líbyjčana, ktorý má v hlave projektil s natlakovaným jadrom. Lekári sa obávajú, že počas operácie by mohlo dojsť k explózii.

Náboj v kombinácii s anestéziou by sa totiž mohol zachovať ako časovaná bomba a priamo pri zákroku vybuchnúť. Ako informoval server Novinky.cz, chirurgovia z tohto dôvodu plánovú operáciu už päťkrát zrušili.

Mohamed, ktorému sa guľka do hlavy dostala počas občianskej vojny, prišiel na Slovensko pred troma mesiacmi. "Pred polrokom ma strelili do hlavy. Utrpel som i ďalšie zranenia. Nemôžem sa na nič sústrediť a som stále ospalý," sťažoval sa mladík, ktorý bojoval proti režimu Muammara Kaddáfího.

Operácia stojí takmer desaťtisíc eur. "Zaplatil som zálohu tritisíc eur, ale nič sa nedeje. Lekári sa boja, že strela môže explodovať, " dodal Líbyjčan.

Nemocnica tvrdí, že Mohameda musí najskôr vidieť pyrotechnik. "Policajný odborník nám odporučil, aby sme s pacientom nemanipulovali vzhľadom na bezpečnostné riziká," uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Bždoch.

Mohamedovi už čoskoro skončí platnosť slovenských víz a uvažuje preto nad operáciou v Rakúsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu