Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dvoch mužov zasypalo: Každého inde, mŕtvy je aj starosta!

Zubácky obecný úrad
Zubácky obecný úrad (Zdroj: obec Zubák)

BRATISLAVA/ZUBÁK - Obľúbený starosta podhorskej obce Zubák Miroslav David (44) už nie je medzi živými. Keď dnes predpoludním pomáhal pri opravovaní poškodeného vodovodu, spolu s ďalším mužom ho zavalila zemina. Starostovi už žiaľ nestihli pomôcť. Pri takmer navlas rovnakej nehode zahynul aj robotník vo Fačkovskom sedle.

Nešťastie sa stalo asi o jedenástej predpoludním. David a ďalším pracovník sa práve v jame snažili opravovať pokazený vodojem. V tom sa na nich zvalila zemina.

Druhý muž sa stihol z pasce dostať, Davida však zavalilo až po krk a kým ho vyslobodili, zomrel. David bol vo funkcii starostu obce, ktorá leží v Púchovskom okrese, prvé volebné obdobie. Ako dodal trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička, okolnosti prípadu polícia vyšetruje.

Dnes bol pre fyzicky pracujúcich smutný deň, pretože bankobystrickí policajti informovali aj o druhej smrteľnej nehode. "K nešťastiu došlo na Fačkovskom sedle, neďaleko príjazdovej komunikácie k horskej chate. V zhruba štvormetrovej hĺbke došlo k zasypaniu zeminou pracovníka (54) súkromnej firmy, ktorý vykonával výkopové práce.  Privolaný lekár konštatoval smrť a nariadil pitvu," uviedla žilinská hovorkyňa Jana Balogová.
 
 
 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu