Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Profesor psychiatrie zachránil Feldekovu dcéru: Potom zomrel aj s manželkou!

Vladimír Novotný
Vladimír Novotný (Zdroj: Foto: dusevnezdravie.sk)

BRATISLAVA - Neočakávané a záhadné úmrtie uznávaného profesora psychiatrie Vladimíra Novotného (†65) a jeho o tri roky mladšej manželky Alexandry šokovalo a zarmútilo nielen bratislavských lekárov, ale aj mnohých pacientov doktora, pre ktorých bol veľkou autoritou.

Keď šéf psychiatrickej kliniky Novotný neprišiel v utorok ráno do práce v Univerzitnej nemocnici v bratislavskom Starom meste, jeho kolegovia začali mať zlý pocit. Zalarmovali políciu, ktorá sa vybrala skontrolovať profesorovo bydlisko.

Keď policajti prišli na Vlčkovu ulicu na východnej strane Hradného kopca, nik im neotváral. Dostali sa do domu a na posteli našli Novotného a jjeho manželku. Boli mŕtvi, už sa im nedalo pomôcť. Lekár cudzie zavinenie nevylúčil, ale nepredpokladal, že v smrti manželov mal niekto prsty.

Príčinu tragédie zatiaľ nepoznáme, špekuluje sa však, že mohlo ísť o zle zapojený nový plynový kotol. Podľa Joj bolo v celom byte cítiť plyn, policajti preto zavolali odborníkov, aby uskutočnili merania.

Novotný počas svojej dlhoročnej kariéry pomáhal pacientom s alkoholizmom, drogovými závislosťami, depresiami, či schizofréniou. Medzi jeho pacientky patrila aj dcéra manželov Feldekovcov, hudobníčka Katarína.

V sobotu v noci napísala na Facebooku rozlúčkový status, kde oznámila, že už nevládze a napriek tomu, že sa snaží, jej život je neúspešný. Potom sa údajne pokúsila o samovraždu, ale v poslednej chvíli ju zachránili. Skončila v starostlivosti Vladimíra Novotného. Jej otec si to pochvaľoval a pre Plus 1 Deň uviedol, že je preto v dobrých rukách. Osud sa však so všetkými kruto zahral.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu