Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Minister hospodárstva sa môže dostať do konfliktu záujmov

Tomáš Malatinský
Tomáš Malatinský

BRATISLAVA - Nový minister hospodárstva sa môže dostať do konfliktu záujmov, píše v dnešnom vydaní denník SME. Je spolumajiteľom a dlhoročným šéfom firmy, ktorá podniká v oblasti zariadení pre výrobu, prenos a distribúciu elektrickej energie.

Nový minister hospodárstva Tomáš Malatinský doteraz šéfoval firme Elektrovod Holding a jej nástupníckej firme SAG Elektrovod. Tá pravidelne pracuje pre štátnu akciovku Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS), riadenú Ministerstvom hospodárstva. Podľa vyjadrenia ministerstva má nový minister 30 dní na vyriešenie prípadného konfliktu záujmov.

Ako uvádza denník, SEPS ako štátna akciovka nepatrí pod Fond národného majetku. Výkon akcionárskych práv má Ministerstvo hospodárstva. Z internetového registra vyplýva, že v tomto roku sa Malatinského Elektrovod dostal k dvom veľkým zákazkám od SEPS. Podľa denníka zákazky na údržbu elektrických staníc za 5,93 milióna eur a opravu konštrukcie stožiarov za 358-tisíc eur firma získala po štandardnej verejnej súťaži.

Malatinského firma podľa SME dostala od štátu miliónové zákazky aj v minulosti. V roku 2010 získal Elektrovod zákazku od SEPS za 30 miliónov eur a pred tým za 1,4 milióna. V roku 2008 staval Elektrovod na východnom Slovensku za viac ako 10 miliónov eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu