Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Matovič nevynechá omše a šibe dcéry, Sulík nerobí cez sviatky nič

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Zatiaľ čo kresťansky orientovaní politici Igor Matovič (OĽaNO) a Martin Fronc (KDH) sa zúčastňujú počas veľkonočných sviatkov na omšiach a neodmietajú ani tradičné ľudové zvyky, šéfovi liberálov Richardovi Sulíkovi (SaS) tieto sviatky nič nehovoria.

"Tieto typické veci, ktoré sa patrí robiť na Veľkú noc, ja nestváram. Máme veľa aktivít, ale nie také špecifické na Veľkú noc. Možno pôjdeme navštíviť rodinu, ale ešte nemám plán," povedal pre TASR na prvej parlamentnej schôdzi tohto volebného obdobia v stredu 4. apríla ateista Sulík.

"Sviatky už roky trávim tradične v kruhu širšej rodiny aj s dospelými deťmi. Zúčastňujem sa obradoch Veľkého týždňa, hlavne na Bielu sobotu," povedal pre TASR poslanec KDH Martin Fronc. Na otázku, či sa v pondelok 9. apríla chystá na tradičnú oblievačku, reagoval s úsmevom. "V mladosti človek chodil po šibačkách, teraz už nie," priznal.

Zato líder OĽaNO Igor Matovič sa práve dnes chystá ísť s dcérami Rebekou (6) a Klárou (3) narezať prútiky. "Možno aj s manželkou," dodal. Dievčatká potom otcovi pomáhajú pri pletení korbáča, s ktorým ich v pondelok vyšibe. "Vlastne mi pomáhajú pliesť si na seba bič. Ale je to už tradícia, robia to s radosťou a ja ich potom s radosťou trošku vyšibem," povedal Matovič. "Dodržiavame všetky kresťanské zvyky, takže nás čaká kostolový maratón. Pôjdeme na všetky sväté omše," uzavrel líder OĽaNO.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu