Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SaS stojí za Sulíkom, vymeniť ho zatiaľ nemienia

Liberáli Sulíka vymeniť nechcú
Liberáli Sulíka vymeniť nechcú

BRATISLAVA - Liberáli svojho lídra Richarda Sulíka zatiaľ nevymenia. A to aj napriek tomu, že s výsledkom parlamentných volieb mnohí nie sú spokojní a niektorí ho pripisujú práve Sulíkovi. "Bol by som veľmi prekvapený, keby sa také niečo stalo," povedal poslanec Martin Poliačik. "Ja osobne podporujem predsedu Sulíka a stojím za ním," uviedol poslanec Juraj Droba.

Obaja predstavitelia strany SaS reagovali na otázku, či pre nespokojnosť v strane môže dôjsť na kongrese, ktorý sa má konať o dva týždne, k výmene šéfa. Podpredseda strany Juraj Miškov uviedol, že voľba nového predsedu SaS nie je na programe pripravovaného kongresu. Téma výmeny šéfa nie je podľa neho v strane absolútne žiadnou témou. "Richard Sulík bol zvolený kongresom na riadne funkčné obdobie na štyri roky, ktoré mu končí na budúci rok a teraz to nie je absolútne žiadna téma," uviedol.

Pokiaľ ide o nespokojnosť v strane, podľa Miškova ide o pár jednotlivcov. "Môžu byť nespokojní, je to úplne v poriadku, je to legitímne. Nie sme žiadna strana diktatúry. Sme liberáli, u nás je povolené vyjadrovať svoj názor otvorene," poznamenal. Poliačik to vidí podobne. "U niektorých členov strany je frustrácia a nespokojnosť," pripustil Poliačik. Myslím si, že je to prirodzené, keďže "výsledok vo voľbách sa nedá jednoznačne kvalifikovať ako úspech".

Spomínanú nespokojnosť vníma Poliačik ako celkovú frustráciu, ktorú niektorí členovia SaS pripisujú osobe Richarda Sulíka. "Ale nemám dojem, že by to bola väčšinová nálada, skôr ide o zopár jednotlivcov," zdôraznil. Liberáli sa ešte pred straníckym kongresom zídu na rokovaní v Banskej Bystrici. Tento víkend sa tam uskutoční ideová konferencia, na ktorej bude SaS hovoriť o obsahovej a programovej náplni. "Bude prebiehať aj nejaké zhrnutie dobrého a zlého za posledných 20 mesiacov, a snaha o koncepčné riešenie, aby sa strana posunula dopredu," doplnil Poliačik.

Poznamenal, že personálne otázky sa primárne riešiť nebudú. Na otázku, či sa má vedenie cítiť ohrozené, Poliačik odpovedal, že z nálad v strane si nemyslí, "že by vedenie bolo nejako vážne ohrozené". Miškov uviedol, že personálne otázky by sa nemali riešiť ani na kongrese.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu