Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prvý slovenský „Parndorf“ získal svetoznáme značky: Takto bude vyzerať!

OutletD1 Zobraziť galériu (6)
OutletD1

SENEC – Výstavba outletového centra podobného tomu v rakúskom Parndorfe pokročila podľa harmonogramu. Investor však nezaháľa ani v oblasti dohôd so zástupcami svetoznámych značiek a už dnes je jasné, že tu nebudú chýbať ani obchody takých ikon ako Armani či Trussardi.

Výstavba outdorového nákupné centra D1 medzi Sencom a Pezinkom pri Bratislave sa začala začiatkom februára. V týchto dňoch sa už na stavbe začína inštalovať železobetónový skelet budúcich prevádzok. Montáž skeletu bude pokračovať aj v apríli, zároveň budú pripájané aj inžinierske siete.

Otvorené sú zatiaľ dve prevádzky – nábytkársky P.Max a benzínová pumpa Shell. Už dnes sa však podarilo pre výpredajové mesto dohodnúť exkluzívne značkové obchody.

Outlet D1
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: IPEC Group)

Úspešné rokovania uzatvoril investor dohodami s viacerými prestížnymi značkami. Popri už oznámených značkách Bushman, Baldinini, Miss Sixty a Gaudí sa s projektom D1 Outlet rozhodli spojiť svoje meno aj také ikony svetovej módy ako Armani Jeans, Trussardi, Sergio Tachinni či Carlo Caddeo.  „Takáto je bilancia len necelé dva mesiace po rozbehu výstavby, predpokladáme preto, že s postupným zhmotňovaním sa outletu budú pribúdať ďalšie zvučné mená,“ uviedol Ivan Čarnogurský, riaditeľ spoločnosti IPEC Group, ktorá je investorom projektu.

Outlet D1
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: IPEC Group)

Okrem prílevu nových nájomníkov investor zaznamenal aj záujem viacerých značiek, ktoré doteraz ako svoje ťažiskové deklarovala konkurencia. I. Čarnogurský: „Môžem potvrdiť, že po ohlásení reálnej výstavby sme zaznamenali výraznejšie kontakty aj zo strany týchto nájomníkov a s niektorými už rokujeme.“ Ako príklad uviedol  predajcu spodnej bielizne značiek Schiesser a Esprit.

Ako prvé na Slovensku by tu malo otvoriť svoj stánok aj krbové centrum. D1 Outlet sa bude rozprestierať na ploche 15 hektárov a poskytne do 23-tisíc m2 predajnej plochy. Cieľom investora je na tomto území postupne vybudovať regionálne centrum pre biznis, obchod, služby, zábavu i bývanie, pričom  jadrom celého komplexu bude práve D1 Outlet. Malo by to byť podľa investora prvé miesto na Slovensku, na ktorom budú môcť Slováci nakúpiť luxusný značkový tovar stiahnutý z predajní až so zľavou 70 percent, pričom to môžu spojiť s prechádzkou či posedením vonku na lavičke.

Outlet D1
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: IPEC Group)


Námestie, ktoré má byť srdcom celého projektu, by mali začať stavať už o mesiac. Na jeseň by mal pribudnúť Hobby Expres i baby market. Súčasťou outletu bude tiež diaľničná reštaurácia podobná konceptu, známemu z rakúskych diaľnic. Paralelne budú prebiehať stavebné práce na ďalších častiach outletu a retailového centra, pričom výstavba, celkovo 15-tisíc m2 predajnej plochy (8500 outlet, 6500 retail), bude ukončená na jar 2013.

Outlet D1
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: IPEC Group)


Centrum maloobchodných prevádzok typu outlet má stať investora 30 miliónov eur. Vďaka projektu vznikne 300 nových pracovných miest. Dizajn outletu bude inšpirovaný lokálnou architektúrou vinohradníckych mestečiek a dedín blízkeho okolia. Viaceré časti outletu budú vernými kópiami skutočných budov z obcí Pezinok, Modra, Svätý Jur či Senec.

Outlet D1
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: IPEC Group)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu