Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vyčíňanie ozbrojencov v električke: Nepáčil sa im smer jazdy, vytiahli pištole!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Cestujúcich a najmä vodičku bratislavskej električky číslo 9 dnes ráno vydesili ozbrojení muži. Keď vozidlo MHD prechádzalo cez Kamenné námestie v Starom meste, ohrozovali ju s pištoľami v rukách. Polícia agresívnu dvojicu napokon do rúk nedostala.

"Okamžite kontaktovala dispečing a na miesto čoskoro dorazili štyri policajné hliadky aj dispečeri," informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Agáta Staneková. Kým však hliadky dorazili, dvom ozbrojencom sa podarilo uniknúť.

Ako ďalej uviedla Staneková, vodičke ani cestujúcim sa nič nestalo, polícii poskytli popis nebezpečných mužov. "Vodička napriek nebezpečnému incidentu odmietla vystriedanie záložným vodičom a pokračovala v jazde," podotkla hovorkyňa s tým, že dispečing opakovane ubezpečila, že svoju službu odjazdí a po psychickej stránke je v poriadku.
 
K incidentu sa už vyjadrila aj polícia. Podľa bratislavského hovorcu Františka Peczára sa odohral medzi námestím SNP a Mariánskou ulicou okolo piatej hodiny ráno. "Týmto cestujúcim sa nepáčil smer jazdy a tak jeden z dvoch mužov mal vytiahnuť zbraň," spomenul aj absurdný dôvod konfliktu.
 
Električkárka mužom zastavila, tí vystúpili a ušli. "Malo ísť o dvoch mužov vo veku približne 30 rokov, vysokých asi 180 cm, oblečených v tmavých bundách. V súčasnosti totožnosť týchto mužov nie je známa," dodal hovorca a vyzval svedkov udalosti, aby sa prihlásili.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu