Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Chlapec napadol starého vojaka (†78): Rozmlátil mu lebku a ušiel s drobnými!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: nytimes.com)

BRATISLAVA/GALANTA - Mimoriadne brutálnu vraždu má na svedomí len 15-ročný chlapec z dediny Pusté Úľany. Keď sa dozvedel, že vyslúžilý vojak František zo susednej obce by mohol mať doma peknú kôpku peňazí, rozhodol sa navštíviť ho. Starca napadol, rozmlátil mu hlavu tehlou a na zemi ho dobil železnou tyčou.

K beštiálnemu činu došlo ešte v noci z 24. na 25. februára, policajti však v týchto dňoch prípad vyriešili. Mladý vrah skončil v putách a k činu sa priznal.

Motívom chlapcovho činu bola lúpež, z domu si odniesol dva mobilné telefóny, niekoľko mincí a kreditnú kartu. Nebohý František dostával výsluhový dôchodok, páchateľ preto predpokladal, že nájde u neho peniaze. Pri čine mal aj spoločníka, ktorý vystupuje v prípade ako svedok. 

Ako uviedol galantský policajný riaditeľ Karol Fóka, jeho obeť dopadla strašne. Starec utrpel rozsiahle zlomeniny lebečných kostí a mal poranený aj mozog. Útok neprežil. Telo bez života našiel sused na dvore rodinného domu prikryté kobercom.

Za takúto vraždu by si mladý vrah mohol sadnúť do väzenia až na 25 rokov, prípadne aj na doživotie. Keďže je však mladistvý, trest sa zníži na polovicu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu