Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Levičan sa pred parlamentom pustil do policajtov: Útočil päsťami!

Zábery zo včerajších protestov Zobraziť galériu (14)
Zábery zo včerajších protestov

BRATISLAVA - Počas včerajšieho "náhodného stretnutia občanov pred NR SR," teda počas jedného z protestov proti megakauze Gorila, bolo opäť horúco. Na policajtov tam zaútočil päťdesiatnik z Levíc. S "päsťovkami" však nepochodil, skončil v putách s obvinením z útoku na verejného činiteľa.

"Obvinený muž sa dopustil protiprávneho konania tým, že počas vykonávania služobného zákroku operačnou skupinou poriadkovej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave opakovane  zaútočil päsťami na jedného z príslušníkov PZ," informoval Topky bratislavský policajný hovorca František Peczár.

Napadnutý policajt podľa neho nebol zranený, poškodila sa mu však "výstrojná súčiastka." Levičan (56) skončil v putách a na krku má obvinenie z útoku na verejného činiteľa. Stíhajú ho na slobode, ale hrozí mu až 5-ročný trest.

Na polícii skončil aj jedna z organizátoriek občianskych protestov - Lucia Gallová. Po tom, čo v parlamente začala vykrikovať na poslancov, vyviedla ju SBS a všetko napokon vysvetľovala na polícii. Neskôr sa na zhromaždenie vrátila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu