Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sulíkovci šokujú: Každý Slovák zaplatí za Grécko vyše 200 eur!

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA – Na záchranu Grécka prispeje každý jeden občan Slovenska vrátane detí a dôchodcov sumou 214 eur. Vyčíslila to strana Sloboda a Solidarita (SaS) po tom, čo sa na pondelkovom (20. 2.) nočnom rokovaní ministri financií eurozóny dohodli na poskytnutí druhého záchranného balíka pre Grécko v sume 130 miliárd eur.

"Najhoršie na tom je, že pre Slovákov je tých 214 eur na hlavu naozaj veľa peňazí," skonštatoval poslanec strany Martin Chren. Z takejto sumu sa mohli podľa jeho slov napríklad vyplácať vianočné dôchodky na Slovensku alebo mohli smerovať na oddlženie nemocníc či zakúpenie nového vybavenia pre zdravotnícke zariadenia.

"Peniaze s veľkou pravdepodobnosťou skončia v čiernej diere a Grécko sa ani napriek tomu nepodarí zachrániť," dodal Chren. Podľa šéfa finančného výboru Jozefa Kollára (SaS) sa peniaze mali použiť na krytie nákladov na vystúpenie Grécka z únie a návratu jeho drachmy. "SaS však nie je proti Grécku či Európskej únii alebo spoločnej mene," podotkol Kollár.

Strana vidí pre Grécko východisko jedine v riadenom bankrote. "Toto je cesta, ktorá je jediná schodná pre Grécko. Musí sa vrátiť naspäť k drachme," dodal Chren. Všetky ostatné spôsoby podľa neho nebudú fungovať.

Slovenskí občania tak boli podľa strany zavádzaní a klamaní. "Iste si všetci veľmi dobre spomínate na výroky aj premiérky Ivety Radičovej o tom, že do Grécka nepôjde ani cent," podotkol Kollár, podľa ktorého sa takto začala nezodpovedná ruleta tentoraz aj s účasťou Slovenska. Suma 214 eur, ktorou podľa strany prispeje na záchranu Grécka každý občan Slovenska, je totiž len teraz a "nikto nevie, aká bude na budúci rok a kedy sa to skončí".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu