Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Afričan si cez Facebook vybavil falošné doklady a ušiel na Slovensko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ČIERNA NAD TISOU - Mladík (23) z Konga sa 13. februára pridal k viacerým cudzincom, ktorí chceli v uplynulých mesiacoch neoprávnene prekročiť slovensko-ukrajinskú hranicu s falošným povolením na pobyt v Belgicku.

Po zadržaní políciou prejavil záujem o udelenie azylu na Slovensku. Ako informovala Agnesa Kopernická z Riaditeľstva hraničnej polície v Sobranciach, štátny príslušník Konga pricestoval na hraničný priechod Čierna nad Tisou - Čop v smere z Ukrajiny na Slovensko, v pondelok o 04.21 h.

"Cudzinec uviedol, že domovskú krajinu opustil z dôvodu politických nepokojov. Študoval na poľnohospodárskej univerzite v meste Lugansk na Ukrajine," povedala Kopernická s tým, že podobne ako aj viacerí zadržaní cudzinci pred ním, uviedol dôvod vycestovania z Ukrajiny rasistický útok voči svojej osobe.

"Povolenie na pobyt si zaobstaral prostredníctvom kamaráta, ktorého kontaktoval cez sociálnu sieť Facebook," doplnila Kopernická s tým, že na základe záujmu zadržaného muža z Konga o udelenie azylu na Slovensku ho následne previezli do záchytného tábora v Humennom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu