Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Diskriminácia na Facebooku?! Zákaz FOTO dojčiacich matiek pri odsávaní mlieka

Lucy chcela pomôcť ostatným matkám názornou ukážkou Zobraziť galériu (2)
Lucy chcela pomôcť ostatným matkám názornou ukážkou (Zdroj: 3news.co.nz)

SYDNEY - Matky v Austrálii protestujú proti Facebooku. Nepáči sa im, že blokuje profily kvôli fotkám, na ktorých dojčia svojich potomkov. Takýchto profilov je údajne už 350.

Lucy Allenová zo Sydney zverejnila na sieti fotku, na ktoré dojčí a zároveň odsáva mlieko do zásoby. Jej profil bol zablokovaný na dva dni. "Facebook mi neoznámil žiadny dôvod. Napísali len, že to bolo porušenie ich podmienok používania siete," sťažuje si mladá mamička.

Jej manžel pritom poukazuje na to, že fotografie mala za úlohu ukázať ostatným matkám, že obe činnosti zároveň podporujú tvorbu mlieka. "Chcela som aby ďalšie ženy  videli, ako sa to robí. Aby mali príklad," povedala Lucy.

Diskriminácia na Facebooku?! Zákaz
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: 3news.co.nz)

Podmienky používania populárnej sociálnej siete zakazujú nahrávať fotografie a videá so škodlivým obsahom. Za ten Facebook považuje pornografiu, násilie a nahotu. Taktiež si vyhradzuje právo odstrániť akékoľvek príspevky, ktoré podnecujú nenávisť.

Na sieti na protest proti zákazu "dojčiacich" fotografií vznikla skupina s názvom: "Hey Facebook, breastfeeding is not obscene!" (Facebook, dojčenie nie je obscénne!) a má už vyše 2700 členov. Nahnevané matky prostredníctvom sociálnej siete zorganizovali spoločný protest proti zakazovaniu profilov kvôli vystavovaniu už spomínaných fotiek. Demonštrácia sa konala pred centrálou Facebooku v austrálskom Sydney 7. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu