Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pri používaní platobných kariet dodržujte bezpečnostné pravidlá

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Platobné karty sa stali neodmysliteľnou súčasťou moderného človeka. V obehu na Slovensku sú ich milióny a ľudia sa naučili v hojnej miere ich aj využívať.

No používanie platobných kariet prináša aj určité riziká, ktorým sa však dá zabrániť pri používaní bezpečnostných pravidiel a tým zamedziť ich zneužitiu cudzou osobou.
      
Štefan Frimmer zo Slovenskej sporiteľne v tejto súvislosti radí: "Na kartu si nepíšte svoj PIN kód, ani ho neuchovávajte spolu s kartou. Mali by ste vždy vedieť, kde máte svoju kartu a uchovávajte ju oddelene od osobných dokladov. Pri používaní platobnej karty na platby za nákupy cez internet používajte iba bezpečné a overené stránky. Požiadajte o službu SMS notifikácie, keď po každej transakcii kartou dostanete informáciu sms správou na mobil. Pri výberoch z bankomatov si pozorne prezrite bankomat – najmä otvor, do ktorého sa vkladá karta, či v ňom nie je nainštalované cudzie teleso," hovorí Frimmer.
      
Bankári tiež odporúčajú, aby si klienti nastavili na karte limity na výber hotovosti a na platbu kartou tak, aby neboli príliš vysoké. Dôležité je, aby hneď po zistení straty karty si ju klient telefonicky zablokoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu