Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Košiciach horel byt, museli evakuovať 20 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Košickí hasiči likvidovali požiar bytu na 6. poschodí výškového obytného domu na Wurmovej ulici na košickom sídlisku KVP.

Ako dnes ráno informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov Radoslav Blaškovan, požiar im nahlásili v pondelok podvečer krátko po sedemnástej hodine. Na jeho likvidáciu vyslali sedemnásť hasičov a šesť vozidiel vrátane vysokozdvižnej plošiny.

„Hasiči na likvidáciu nasadili potrebné prostriedky a z horiaceho bytu evakuovali tri osoby, ktoré sa nadýchali splodín horenia. Zraneným poskytli prvú pomoc a potom starostlivosť o nich prevzala rýchla zdravotnícka pomoc. Okrem toho evakuovali okolo dvadsať ľudí z bytov nad požiarom, ktorý spôsobil silné zadymenie priestorov,“ informoval Blaškovan.

Po likvidácii požiaru v byte, kde zhorela jedna izba a predsieň, termovíznou kamerou skontrolovali, či sa v byte nenachádzajú skryté ohniská a skontrolovali aj byt nad požiarom. Následne vyvetrali bytový dom pomocou vysokotlakového ventilátora, až potom umožnili návrat obyvateľov do bytov.

Podľa predbežných odhadov požiar spôsobil v byte škodu za približne 23 000 eur. Príčinu požiaru vyšetrujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu