Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Situácia na cestách sa upokojila, mesto ostáva v pohotovosti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (15)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Kritická situácia na cestách, ktorú vyvolalo husté nočné sneženie, sa v hlavnom meste Slovenska upokojila.

"V porovnaní s ránom už vládne pokoj, nikde nie je súvislá vrstva snehu," povedal hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy.

Napriek tomu, že počasie sa zlepšilo a prestalo snežiť, mesto ostáva stále v pohotovosti. "Ak by začalo zase mrznúť, opäť nasadíme techniku aj ľudí," dodal hovorca. Mnohé kritické situácie, ktoré ráno nastali, vznikli podľa jeho slov aj preto, že Bratislavčania nemali prezuté pneumatiky a na vozovke sa autám šmýkalo.

 

Bratislavčania sa v utorok ráno zobudili do zasneženého rána. Už od skorých ranných hodín mali v hlavnom meste prácu najmä cestári. "Mesto začalo s celomestským výjazdom o 5.30 h., momentálne v teréne je 54 mechanizmov a 81 ľudí," povedal dnes hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy.

Prvý sneh v Bratislave
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Filip Minár)

Mesto prioritne riešilo hlavné cestné ťahy, čistilo tiež autobusové zastávky a chodníky smerujúce k hlavným nemocniciam. "V týchto chvíľach (8.00 h., pozn.) končíme prvý celomestský posyp," uviedol Andrassy s tým, že na základe intenzity sneženia sa dá predpokladať, že mesto pristúpi nielen k posypu, ale aj k použitiu pluhov a odhŕňaniu snehu. "Pluhy museli byť použité už aj ráno vo vyšších častiach slovenskej metropoly," pripomenul hovorca.

Aj vám sa dnes podarilo uviaznuť v zápche? Komplikuje vám sneh život v meste alebo sa z neho tešíte? Pošlite nám FOTO a VIDEO na fotky@topky.sk.

Prvý sneh v Bratislave
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Filip Minár)

Zatiaľ podľa jeho slov v Bratislave nedošlo k žiadnej kolízii, doprava je však zhustená a mesto žiada o väčšiu opatrnosť vodičov. "Pri chodníkoch v kontakte s cestou vznikajú kašovité nánosy snehu. Vodiči by mali byť čo najviac ohľaduplní aj k chodcom, ktorí po tých chodníkoch chodia," dodal Andrassy.

Prvý sneh v Bratislave
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Filip Minár)

 

Polícia v utorok zaznamenala 13 dopravných nehôd a škodových udalostí



Bratislavská krajská polícia zaznamenala v priebehu troch hodín dnešného dňa 13 dopravných nehôd a škodových udalostí. "V približne 20 prípadoch sme účastníkov škodových udalostí poučili o postupe v týchto prípadoch," informovala policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Polícia preto upozorňuje všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoje správanie na komunikáciách prispôsobili poveternostným podmienkam. Na dopravné nebezpečenstvo upozorňuje aj Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal v regióne Záhorie a na západe Podunajskej nížiny výstrahu prvého stupňa pre tvorbu snehových jazykov a závejov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu