Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hrušovský: Osobne pripomeniem pápežovi pozvanie na Slovensko

Benedikt XVI.
Benedikt XVI.

BRATISLAVA – Predseda Národnej rady SR Pavol Hrušovský chce osobne zopakovať pápežovi Benediktovi XVI. pozvanie na Slovensko.

Hrušovský sa oficiálne stretne s hlavou katolíckej cirkvi počas návštevy Talianska, na ktorú odcestuje v utorok. „Považujem za vhodné, aby sme osobne potvrdili dôležitosť pozvania,“ povedal Hrušovský. Podľa neho oficiálne stretnutie vo Vatikáne so Svätým Otcom je niečo výnimočné. „Chcem ho ubezpečiť, že SR by sa tešila, keby Svätý Otec mohol navštíviť našu krajinu a nás povzbudiť duchovne, morálne a kresťansky, aby sme svoj život žili v hodnotách, ktoré zaručujú istoty,“ dodal Hrušovský.

Vatikán stále nepotvrdil, ale ani nevylúčil návštevu Svätého Otca Benedikta XVI. na Slovensku. Slovenskí biskupi pozvali pápeža na tento rok, keď sa má začať Rok svätého Cyrila a Metoda pri príležitosti 1150. výročia príchodu slovanských vierozvestov na Veľkú Moravu (r. 863).

Biskupi pozvali Benedikta XVI. do Bratislavy, Nitry, Žiliny a Prešova. Pápež by mal Slovensko navštíviť podľa pozvania biskupov 3. až 5. júla. Okrem biskupov pápeža na Slovensko pozval aj prezident Ivan Gašparovič.

V súčasnosti sa však skôr hovorí, že by mohol pápež prísť na Slovensko na jeseň. Záležať to bude od stability politickej situácie po parlamentných voľbách, ale aj od pápežovho zdravotného stavu. Pápeža pozvali aj na Ukrajinu, čo môže skomplikovať jeho návštevu u nás. Pápeži totiž v jednom roku dve susedné krajiny nenavštevujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu