Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

České médiá: Vatikán dolaďuje body návštevy pápeža v SR

Benedikt XVI.
Benedikt XVI.

BRATISLAVA – Vatikán už podľa pražského novovymenovaného kardinála Dominika Duku ladí body návštevy pápeža Benedikta XVI. na Slovensku.

Ako uviedol kardinál podľa českého internetového portálu www.ceskenoviny.cz, "je istá reálna nadej, že na Velehrad 2013 pápež príde, ale zatiaľ sa pripravuje návšteva Slovenska, kde je potrebné niektoré body doladiť". Konferencia biskupov Slovenska (KBS) podľa jej hovorcu Jozefa Kováčika takýmito informáciami nedisponuje.

Kardinál Duka navštívi prvýkrát po vymenovaní za kardinála Slovensko vo štvrtok 23. februára. Príde sem ako predseda českej biskupskej konferencie, ktorá sa stretne s predstaviteľmi KBS. Súčasťou ich pracovného programu budú otázky slávenia 1150. výročia príchodu svätých Cyrila a Metoda na naše územie, téma Nová evanjelizácia a problematika školstva, charity a médií. Stretnutie sa uskutoční v sídle Arcibiskupského úradu v

Vatikán stále oficiálne nepotvrdil, ale ani nevylúčil návštevu Svätého Otca Benedikta XVI. na Slovensku. Slovenskí biskupi pozvali pápeža na tento rok, keď sa má začať Rok svätého Cyrila a Metoda pri príležitosti 1150. výročia príchodu slovanských vierozvestov na Veľkú Moravu (r. 863).

Biskupi pozvali Benedikta XVI. do Bratislavy, Nitry, Žiliny a Prešova. Pápež by mal Slovensko navštíviť podľa pozvania biskupov 3. až 5. júla. Okrem biskupov pápeža na Slovensko pozval aj prezident Ivan Gašparovič.

V súčasnosti sa však skôr hovorí, že by mohol pápež prísť na Slovensko na jeseň. Záležať to bude od stability politickej situácie po parlamentných voľbách, ale aj od pápežovho zdravotného stavu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu