Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žilinský kraj pokryl sneh, cesta pod Strečnom je neprejazdná

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽILINA– V celom Žilinskom kraji momentálne sneží, stále neprejazdný je hlavný ťah popod Strečno, odstraňujú tam prevrátený kamión. Všetky cesty a horské priechody sú napriek vytrvalému sneženiu zjazdné, najmä na Orave však musia vodiči rátať s piatimi až desiatimi centimetrami utlačeného alebo kašovitého snehu.

Na Orave v okolí Trstenej a Námestova cestári aktuálne hlásia aj husté sneženie a zníženú viditeľnosť do 200 metrov. Vytrvalo sneží aj na Kysuciach.

Ako ďalej informoval Vladislav Sedliaček z centrálneho dispečingu žilinskej krajskej správy ciest, na cestách I. triedy sú miestami dva až tri, na Orave štyri až päť centimetrov kašovitého snehu. Na cestách II. a III. triedy dva až tri centimetre kašovitého, na Orave a Liptove tri až desať centimetrov utlačeného snehu. Prevažne mokré cesty sú len v Turci. Na rýchlostnej ceste R3 na Hornej Orave treba rátať s dvojcentimetrovou vrstvou kašovitého snehu, diaľnica D1 na Liptove je mokrá, miestami pokrytá centimetrom kašovitého snehu. Teploty vzduchu sa pohybujú od mínus dvoch do mínus piatich stupňov, poľadovicu cestári nehlásia, snehové jazyky sa môžu vytvárať na Orave.

Bez obmedzení a prejazdné sú aj všetky horské priechody v Žilinskom kraji. Na väčšine z nich treba rátať s dvoma až tromi centimetrami kašovitého alebo utlačeného snehu, na Makove s tromi centimetrami čerstvého snehu. Huty na Orave sú pre kamióny nad 10 metrov zjazdné len so snehovými reťazami. Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú po celú zimu uzavreté priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty, Príslop a Fačkovské sedlo, kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a najnovšie ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu