Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Bubeníkovú zosadil Lipšicov dokument na vláde: Išlo o 200-miliónový kšeft!

Anna Bubeníková
Anna Bubeníková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prekvapivé odvolanie šéfky Fondu národného majetku Anny Bubeníkovej už nie je zahalené tajomstvom. Hospodárske noviny totiž zistili obsah záhadnej listiny, ktorá kolovala na vláde predtým, ako sa ministri rozhodli odvolať nominantku SDKÚ z funkcie.

Na rokovanie vlády, ktorá Bubeníkovú napokon odvolala, doniesol spis minister vnútra Daniel Lipšic. "Bubeníkovú malo usvedčiť prepojenie jej manžela s firmou Elementa. Ide o doteraz najviac nepriestrelný dôkaz na šéfku FNM, ktorá bola v čase odpočúvania členkou výkonného výboru fondu a riaditeľkou jeho sekcie na zakladanie akcioviek," uviedol denník.

Údajný obsah listiny by potvrdzoval informácie zo spisu Gorila, kde sa uvádza, že prostredníctvom firmy Elementa mal šéf Penty Jaroslav Haščák vyplatiť Bubeníkovej 200 miliónov vtedajších korún. Malo ísť o "odmenu" za služby v privatizácii. 
 
Firma Elementa existuje a polícia v tomto prípade konala pre podozrenie z korupcie, informujú HN. Stíhanie však zastavili s tým, že skutok sa nestal. Minister Lipšic však nedávno uviedol, že prípad vyšetrovali "málo razantne."
 
Za odvolanie Bubeníkovej včera prekvapivo zahlasovali aj ministri za Most-Híd. Pridali sa tak ku premiérke Radičovej, kresťanským demokratom a ministrom za SaS. Proti boli len ľudia šéfa SDKÚ Mikuláša Dzurindu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu