Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Dieťa a cudzí jazyk: Kedy sa ho naučí najrýchlejšie?

Vhodným spôsobom, ako dieťa naučiť cudzí jazyk, je zapísať ho do jazykovej škôlky.
Vhodným spôsobom, ako dieťa naučiť cudzí jazyk, je zapísať ho do jazykovej škôlky.

Chcete, aby vaša ratolesť ovládala aspoň jeden cudzí jazyk a neviete ako na to? Malé dieťa má schopnosť učiť sa a zapamätať si informácie veľmi rýchlo. Preto je najvhodnejšie začať čo najskôr. Bilingválna škôlka, jazykový kur z alebo učenie sa doma - to je niekoľko možností, ktoré si môžete zvoliť. Kedy je štúdium jazyka efektívne a čoho sa vyvarovať?

V súčasnosti je už celkom normálne, že aj malé deti sa dokážu dohovoriť aspoň jedným cudzím jazykom. Otázka však je, kedy začať, aby neboli preťažované.

Kedy je najvhodnejší čas


Čím je dieťa menšie, tým skôr sa jazyk naučí. Je preňho úplne prirodzeným javom napodobňovať a rozoznávať zvuky, hoci aj cudzieho jazyka. Táto schopnosť sa objavuje už v šestnástom až osemnástom mesiaci. U detí vo veku od 3 do 5 rokov môže dôjsť k miešaniu viacerých jazykov, no učenie v tomto období je pre neprirodzené a nepotrebujú naň vynakladať toľko úsilia ako v staršom veku. Ak začne so vzdelávaním od 7 do 12 rokov, pridáva sa už aj strach z robenia chýb a obava z učenia. Začína sa kontrolovať a je citlivé na negatívne hodnotenie. Podľa odborníkov sa do dvanásteho roku môže dieťa naučiť cudzí jazyk bez toho, aby malo prízvuk rodného jazyka. Neskôr sa táto schopnosť stráca.

Akých chýb sa vyvarovať


Pri štúdiu môže mať vaša ratolesť aj nemalé problémy napríklad s výslovnosťou, pochopením gramatiky či zapamätaním si sloví čok. Najvhodnejším spôsobom, ako sa im vyhnúť, je pripravovať sa na každú hodinu zvlášť. Problematické časti s ní m preberte aj niekoľkokrát, kým ich nepochopí. Krik a zastrašovanie vynechajte. Skôr ho povzbuďte a pochváľte za dobrý výkon.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu