Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na východe Slovenska pokryl sneh viaceré cesty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PREŠOV/KOŠICE - V dôsledku aktuálneho počasia sa na viacerých úsekoch ciest Prešovského a Košického kraja nachádza vrstva utlačeného a kašovitého snehu. Podľa vyjadrení jednotlivých stredísk Správy a údržby ciest (SaÚC) sú aj napriek tomu všetky trasy na východe Slovenska momentálne zjazdné bez výraznejších problémov.

Ako informoval vedúci odboru a prevádzky SaÚC v Prešove Miroslav Milý, na väčšine územia Prešovského kraja momentálne sneží.
      
"Všetky úseky sú však zjazdné, neregistrujeme problémy. Cesty prvej triedy sú mokré, prípadne s kašovitou vrstvou snehu,"
uviedol s tým, že čerstvý a utlačený sneh sa nachádza momentálne na viacerých vozovkách druhej kategórie. "Vo výkone máme v tejto súvislosti aktuálne 60 vozidiel," doplnil Milý.
      
Na území Košického kraja sú podľa informácií z jednotlivých stredísk SaÚC cesty prvej triedy v nižších polohách mokré, vo vyšších sa na nich, ako aj úsekoch 2. a 3. kategórie môže nachádzať vrstva utlačeného a kašovitého snehu. Cestári ho aktuálne odstraňujú z vozoviek pluhovaním.

Dobrá lyžovačka za rozumnú cenu: Tieto strediská vás nesklamú!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu