Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rakúsko ďalej zasypáva sneh, dve strediská sú odrezané od sveta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Západ Rakúska aj dnes trápia mohutné prívaly snehu, ktoré opäť uzavreli niektoré horské cesty a odrezali od sveta dve obľúbené lyžiarske strediská. Cesty vedúce k mestečku Galtür a neďalekému Ischgle sú kvôli lavinovému nebezpečenstvo uzavreté, uzávierky platia aj v mnohých ďalších menej frekventovaných horských údoliach. V Tirolsku bol vyhlásený štvrtý stupeň lavínového nebezpečenstva na päťstupňovej škále.

Turistická kancelária v Ischgli uviedla, že cesty do horských stredísk budú preventívne uzavreté celý dnešný deň. Na rozdiel od soboty ale uzávierky nespôsobujú veľký dopravný chaos, pretože väčšina ľudí dovolenky začína a končí v sobotu a nedele bývajú pokojnejšie.
    
V najzápadnejšej rakúskej spolkovej krajine Vorarlbersku od štvrtka pribudlo až 120 centimetrov snehu, za posledných 24 hodín to bolo asi 20 až 40 centimetrov, píše s odvolaním sa na meteorologickú službu denník Die Presse. V sobotu sa kvôli snehu uzavreli cesty do miestnych stredísk Lech, Zürs, Stuben, Warth a Gargellen, dnes sú všetky cesty - i keď miestami len so snehovými reťazami - zjazdné.
    
V Tirolsku záveje spôsobujú problémy v dodávkach energie, pretože sneh poškodil vedenia. Dnes dopoludnia bolo podľa energetickej spoločnosti Tiwag Netz AG bez prúdu asi šesť tisícok domácností. Kvôli lavinovému nebezpečenstvu varuje návštevníkov Álp horská služba - výlety do terénu sa odporúčajú len najskúsenejším turistom a lyžiari by sa mali držať značených zjazdoviek. Snežiť má v Rakúsku podľa predpovedí až do pondelka, potom sa majú zrážky posunúť východným smerom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu