Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SHMÚ varuje: Severom Slovenska sa preženie víchrica!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na severe Slovenska dnes meteorológovia očakávajú víchricu a silný vietor, ktorý dosiahne rýchlosť 25 až 35 m/s. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 2. stupňa pred silným vetrom pre Oravu, Kysuce, Liptov, Turiec, Horehronie a Spiš.

Takáto rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná, pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká a predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Pre sever Slovenska SHMÚ nepredpovedá zlepšenie ani v nasledujúcich dňoch. Na piatok 13. januára vydal pre uvedené regióny výstrahu 1. stupňa, ktorým varuje pred snehovými jazykmi a závejmi. Tie môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu, pričom predstavujú nebezpečenstvo najmä pre dopravu.

SHMÚ na piatok 13. januára vydal výstrahu 1. stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi taktiež pre severozápad, stred a severovýchod Slovenska, Ponitrie, Gemer a Šariš. Aj napriek tomu, že výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ústav varuje pred škodami menšieho rozsahu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu