Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Banskobystričania budú vítať Nový rok s hudobným ohňostrojom

Minuloročné oslavy v B. Bystrici
Minuloročné oslavy v B. Bystrici

BANSKÁ BYSTRICA - Nový rok 2012 budú Banskobystričania počas silvestrovskej noci vítať na Námestí SNP s hudobným ohňostrojom, ktorý je pre obyvateľov mesta pod Urpínom novinkou. Ako TASR priblížil primátor Peter Gogola, pôjde o hudbu so sprievodom pyrotechnických efektov.

Silvestrovský program bude podľa neho v porovnaní s minulým rokom trochu skromnejší, ale myslí si, že zaujímavý. "Čo sa týka financií, urobili sme úsporu v porovnaní s minulým rokom 15 percent. Ale myslím, že Banskobystričania to nepocítia, môžeme im ponúknuť hudobný ohňostroj, čo je novinka." Celkové náklady na Silvester predstavujú 12.500 eur.
      
V kultúrnom programe sa mesto pod Urpínom orientuje na domácich umelcov. "Chceme im vytvoriť priestor, aby sa mohli prezentovať. Čo je, samozrejme, aj trochu lacnejšie, ako keby sme sem vozili umelcov z Bratislavy," konštatoval Gogola. Tešiť sa možno na husľové trio Xplosion a spevácku formáciu Trjof.
      
Tých, ktorí prídu na námestie vítať Nový rok, čaká aj voľná zábava. Diskotéka sa chystá aj na banskobystrickom sídlisku Sásová na parkovisku na Pieninskej ulici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu