Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nemocnice zažili ťažké sviatky: Ošetrili 600 detí s hnačkami!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Počas troch dní vianočných sviatkov ošetrili na Oddelení urgentného príjmu (OUP) Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave 599 detí.

,,Prevažovali akútne ochorenia tráviacej sústavy s príznakmi vracania a hnačky, infekcie dolných dýchacích ciest,“ povedal primár OUP Marcel Brenner. Keďže počas sviatočných dní denne ošetrili na OUP takmer dvesto detí, vyžadovalo si to aj prechodnú operatívnu zmenu na pracovisku urgentného príjmu. V prvý a druhý vianočný sviatok 25. a 26. decembra posilnili personálne výkon zdravotnej starostlivosti, aby mohli všetkých pacientov vyšetriť plynule. "Nestretli sme sa s prejavmi nespokojnosti a rodičia sprevádzajúci svoje deti na vyšetrenia boli trpezliví," konštatovala hovorkyňa DFNsP Bratislava Dana Kamenická.

V porovnaní s minulým rokom zaznamenali väčší podiel vyšetrení so závažnými stavmi. Prevažovali ochorenia tráviaceho systému sprevádzané vracaním a hnačkou s dehydratáciou, na druhom mieste boli akútne ochorenia horných a dolných dýchacích ciest. Mierne stúpol podiel akútnych ochorení dolných dýchacích ciest. Počas vianočných sviatkov ošetrovali iba jedného tínedžera pod vplyvom alkoholu. Na lôžkach ošetrili 21 detí, prevažovali stavy s tráviacimi ťažkosťami a vracaním, z ktorých sa takmer všetci pacienti po niekoľkohodinovej infúzii mohli vrátiť domov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu